Potkulautapalvelu Vuosaareen ensi kesänä – asukkaat voivat vaikuttaa asemien sijoitteluun

Kuvassa henkilö ja potkulauta.

HSL ja Samocat Sharing Oy tuovat ensi kesänä Vuosaareen yhteiskäyttöisiä potkulautoja.
Kuva: HSL / Lauri Eriksson

Vuosaareen on tulossa kesäkaudeksi 2019 noin 30 potkulauta-asemaa, josta kaupunkilaiset voivat lunastaa laudan lyhytaikaisesti käyttöönsä.

HSL:n ja Samocat Sharingin toteuttamassa kokeilussa on tarkoitus testata sekä tavallisia että sähköpotkulautoja. Pilotissa käytettävät potkulaudat ovat taittuvia ja ne voi tarvittaessa ottaa myös joukkoliikennevälineen kyytiin.

Kaupunkilaiset pääsevät nyt vaikuttamaan potkulauta-asemien sijaintiin. HSL on juuri avannut nettikyselyn, jossa voi merkitä kartalle 1–30 paikkaa, joihin toivoisi potkulauta-asemien sijoittuvan tai joissa asema voisi olla tarpeellinen. Kyselyyn voi vastata 17.12.2018 asti.

Vastaa kyselyyn täällä

Ensi kesänä avattavan potkulautapalvelun käyttäjäksi rekisteröidytään sovelluksella, jota käytetään myös potkulaudan irrottamiseen potkulauta-asemalta. Käyttö veloitetaan asiakkaan maksukortilta.

Potkulautapalvelu valittiin lokakuussa HSL:n IdeaLab-kilpailun toiseksi voittajaksi. IdeaLab-kisassa etsittiin uudenlaisia ja HSL:n palveluita täydentäviä liikkumisratkaisuja. Toinen kisan voittajista on kutsuliikennepilotti.

Molempien palvelujen toimivuutta sekä kehitys- ja jatkomahdollisuuksia selvitetään ja arvioidaan pilottien aikana ja niiden jälkeen.

Lähde: HSL:n tiedote