Paha putkirikko Heteniityntiellä – vedenjakelu katkaistiin lähialueilla

Putkirikko.

Heteniityntie 2:n kohdilla tapahtui torstaina 21.2. paha putkirikko.

Torstaiaamulla 21.2. rikkoutui runkovesiputki Heteniityntie 2:n kohdalla. Paikalla sijaitsevien rivitalojen kellariin pääsi paljon vettä, samoin pihavarastot olivat veden vallassa. Talossa asuvan henkilön mukaan oli senteistä kiinni, ettei vesi noussut sisälle asuntoihin. Pelastuslaitos eristi ne asunnot, joiden alle kellareihin oli tullut vettä. Myös sähköt jouduttiin ottamaan rakennuksesta pois, sillä sähköpääkeskukseen oli tulvinut vettä. Putkirikko.

HSY ilmoitti, että putkirikon vuoksi vedenjakelu Vuosaaressa osoitteissa Heteniityntie, Heteniitynpolku, Haapasaarenpolku ja Haapasaarentie keskeytettiin vesijohtovuodon korjauksen ajaksi. Väliaikainen vedenjakelupiste perustettiin Heteniityn kentän parkkipaikalle. HSY ilmoitti perjantaiyönä 22.2. noin kello 3.30, että vika on ohi ja alueen vedenjakelu toimii jälleen.

Putken rikkoutuminen johtui ilmeisesti äkillisistä lämpötilan vaihteluista. Miltei samassa kohtaa Heteniityntietä oli myös 2.9.2017 sekä 6.2.2016 putkirikosta aiheutunut massiivinen vesijohtovuoto.

Teksti ja kuvat: Antti Honkanen

(Tekstiä editoitu, kun vedenjakelu saatiin palautettua normaaliksi.)

Vesi tulvii.

Vesi oli erittäin lähellä nousta asuntoihin. Kuva: Riitta Rajakenttä