Hettarin huonokuntoinen vesiputki uusitaan – joihinkin taloihin lukuisia vesikatkoja

Palomiehiä.

Pelastuslaitos pumppasi tulvivaa vettä viemäriin torstaina 21.2. Heteniityntiellä.

Haapasaarentiellä asuvan Vuosaari-lehden lukijan puhelimeen tuli keskiviikkona 27.2.2019 noin kello 19 aikaan HSY:ltä tekstiviestitiedote. Viestin mukaan torstaina 21.2.2019 Heteniityntiellä pahoin rikkoutunut runkovesiputki saneerataan, ja tästä syystä normaali vedenjakelu joudutaan keskeyttämään ajoittain Haapasaarentie 7:ssä ja 9:ssä aikavälillä 28.2.–6.3.2019. Niihin kiinteistöihin, joihin saneeraus vaikuttaa, luvataan järjestää väliaikainen vedenjakelu. Myös Heteniityntie 1:n asukkaille on jaettu samankaltainen tiedote, jossa kerrotaan lyhyistä vesikatkoista runkovesijohdon pikasaneerauksen aikana. Kivisaarentiellä asuvan Vuosaari-lehden lukijan mukaan heidän taloyhtiössään HSY uusii ensin runkolinjan pintaputket, jotta vesikatkoilta vältyttäisiin.

Samainen runkoputki on rikkoutunut viime vuosina useaan kertaan, ja moni lähialueen taloyhtiö onkin ihmetellyt, milloin se saneerataan kunnolla. Ilmeisesti torstaiaamuna 21.2.2019 Heteniityntie 2:n kohdalta rikkoutunut putki ja sitä myötä tuhannet kotitaloudet vesikatkolle alttiiksi saanut vaurio sai nyt HSY:n ryhtymään suureen saneerausurakkaan. Tuo 21.2. sattunut runkovesiputken rikkoutuminen aiheutti viereisessä rivitalossa pahoja ongelmia, kun esimerkiksi asuntojen kellarit ja sähköpääkeskus täyttyivät vedellä.

(Otsikkoa ja osaa tekstiä muutettu, kun asiasta on saatu täsmennettyä lisätietoa. Runkovesiputken saneerauksen vuoksi vedenjakelussa tulee lyhyitä katkoksia 28.2.–6.3.2019.)