FC Viikingeille mielenkiintoisia pelaajasopimuksia

FC Viikinkien pelaajia.

FC Viikinkien kauden 2019 joukkueessa on paljon tuttuja nimiä, mutta paljon uutta voimaakin on riveihin saatu. Kuva viime kaudelta Heteniityntien kentältä, jossa näillä näkymin pelataan sarjakauden 2019 kotiavaus 11.5.

Jalkapallon Kakkosen kauteen valmistautuva FC Viikinkien miesten edustusjoukkue kohtasi harjoitusottelussa 19.4. Klubi-04:n. Maalirikas ottelu päättyi 4–4-tasapeliin. Viikkareiden maalit teki Pierre Nlate, Quincy Osei, Jonathan Ndongala ja Ayuub Abdi.

Viikareiden avauskokoonpano ottelussa oli Sam Jammeh – Tomi Kurvinen, Pierre Nlate (ulosajo 28.), Jesse Mutikainen, Jan Eklund – Quincy Osei, Muslim Markhiyev, Julius Remes – Lauri Karjalainen, Nemanja Biga ja Ville Varila. Vaihdossa kentälle tulivat Ayuub Abdi, Cico Toure, Patrik Ahonen, Simon Thurling, Jere Pulkkinen, Jonathan Ndongala ja Adrian Baranov.

Viikingit pelasi vielä yhden harjoitusottelun Tampereella 27.4. ennen kauden avausta. Ottelu oli Tampere Unitedia vastaan. Ottelu päättyi tasalukemiin 2–2. Viikkareiden maalit tekivät Julius Remes ja Nemanja Biga.

Viikingit kohtaa Kakkosen kauden avauksessaan Klubi-04:n vieraissa Töölön jalkapallostadionilla lauantaina 4.5. Lauantaina 11.5. kello 17 on joukkueen kauden ensimmäinen kotipeli Vuosaaressa, jossa vastus on MP Mikkelistä.

Venäjän nuorisomaajoukkueista tuttu pelaaja joukkueeseen

Viikingit on ennen kauden alkua tehnyt vielä muutaman uuden pelaajasopimuksen. Joukkueen keskikentälle kokemusta tuo Quincy Osei, joka on pelannut 20 liigaottelua FC Hakassa, Ykköstä ja Kakkosta AC Kajaanissa sekä KTP:ssä. Hän on edustanut urallaan myös Ghanan alle 23-vuotiaiden maajoukkuetta.

HIFK:n organisaatiosta keskikentälle siirtyy nuori Muslim Markhiyev. Ilmari Pohjavirta puolestaan siirtyy Viikinkeihin HJK:sta, jossa hän on pelannut B-junioreiden SM-sarjaa. Nuorten sarjoissa paljon maaleja tehtaillut Pohjavirta kokeilee nyt ensikertaa siipiään miesten tasolla.

Joukkue teki vielä juuri ennen kauden alkua kovan pelaajahankinnan, kun Venäjän nuorten eri maajoukkueissa pelannut toppari Sergei Evtushenko teki sopimuksen vuosaarelaisten kanssa. Evtushenko on pelannut Venäjällä 50 maaottelua ikäluokissa U15–U19. Pitkä toppari on Moskovan Dynamon kasvatti, ja hän on pelannut myös Romaniassa.

Teksti ja kuva: Eero Honkanen