Viuluduo starttaa pyöräkiertueensa Vuosaaresta

Duo Emilia Lajunen & Suvi Oskala

Duo Emilia Lajunen & Suvi Oskala aloittaa pyöräkiertueensa Vuosaaresta maanantaina 22.7. Kuva: Sami Perttilä

Ammattikansanmusiikkiviulistien Emilia Lajusen ja Suvi Oskalan voi nähdä heinä- ja elokuussa pyöräilemässä viisikieliset viulut mukanaan pitkin eteläistä Suomea. Tämä on jo yhtyeen toinen – ja Lajusen kolmas – hiilidioksidipäästötön kiertue, jonka tarkoituksena on yhtä aikaa muistuttaa ihmisiä reagoimaan ilmastonmuutokseen ja toisaalta taas palata kansanmusiikin juurille.

– Helsinkiläinen ammattikansanmuusikko unohtaa helposti, että ennen pelimannit kulkivat omin voimin, hitaasti, ihmisiä kohdaten, soittaen yösijansa eteen, Lajunen pohtii Bike Tour -blogissaan.

Lisäksi ajatuksena on tavoittaa ihmisiä paikoissa, kuten satama- ja maantiekahviloissa, joissa kansanmusiikkia harvoin kuulee. Kiertue kohdistuu Uudenmaan ja Orimattilan alueille ja toteutetaan kahdessa osassa: 22.–25.7. ja 8.–10.8. Kiertuetta on tukenut Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto.

Duo Emilia Lajunen & Suvi Oskala on akustinen kokoonpano, joka kuulostaa soittajamääräänsä suuremmalta. Muusikkojen viisikielisten viulujen alin lisäkieli tuo sointiin myös runsaasti lisää syvyyttä. Yhtyeen ”kamarikansanmusiikillinen” ohjelmisto koostuu suomalaisista arkistojen helmistä sekä duon tilaamista sävellyksistä. Duo on konsertoinut Suomessa laajasti, ulkomailla he ovat esiintyneet muun muassa Iso-Britanniassa, Etelä-Koreassa, Intiassa sekä Pohjoismaissa.

Tänä vuonna yhtye on valittu merkittävimmän kansainvälisen maailmanmusiikki-konferenssin WOMEX:in viralliseen showcase-ohjelmistoon yli tuhannen hakijan joukosta. Womex järjestetään ensimmäistä kertaa sen 25-vuotisen historian aikana Suomessa, Tampereella 23.–27.10.2019.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Viuluduo taittaa matkaansa polkypyörillä.

Viuluduo taittaa matkaansa polkypyörillä. Kuva: Sami Perttilä

Kiertueen aikataulu

Ma 22.7.
klo 12 Kahvila Kampela, Helsinki
klo 16 Kahvila Navetta, Sipoo
Ti 23.7.
klo 13 Porvoon pääkirjasto, Porvoo
klo 19 Ravintola Olkkari, Pukkila
Ke 24.7. 
klo 19 Mallusjoen Takinkääntöviikot, Mallusjoki
To 25.7.
klo 12 Pyhän Laurin kirkko, Vantaa

To 8.8.
klo 16 & 17 Keravan kesäkirppis / Keravan kirjasto, Paasikivenaukio, Kerava
Pe 9.8. Tuusulan taiteiden yö, Tuusulan rantatie
klo 18 Klaavola
klo 19 Krapi ravintola Mankeli
klo 19.45 Aleksis Kiven kuolinmökki
klo 20.30 Lottamuseo
klo 21.15 Halosenniemi
La 10.8.
klo 16 Roihuvuoren Rio, Helsinki

Pyöräkiertuetta voi seurata

Facebook: https://www.facebook.com/duoemiliasuvi/
Instagram: https://www.instagram.com/duoemiliasuvi
Youtube: http://www.youtube.com/duoemiliasuvi