Operaatio Pulssi! Itä tarjoaa vapaa-ajantoimintaa nuorille

Pulssi.Operaatio Pulssi! Itä käynnistyi Vuosaaressa vuosi sitten. Operaatio Pulssi! Idän avulla nuoret ovat päässeet kokeilemaan maksutta erilaisia harrastuksia ja tapahtumia sekä ideoimaan, suunnittelemaan ja toteuttamaan niitä yhdessä ammattilaisten kanssa. Vuoden aikana on toteutettu monia nuorten suunnittelemia ja tuottamia toimintoja yhdessä alueen toimijoiden kanssa. On muun muassa sukellettu syvyyksiin, kirjoitettu sanoituksia sanapajassa, järjestetty lanit, liikunnallinen aktiivileiri, harjoiteltu teatterimaskeerausta ja tekstiilitaidetta, on kokeiltu hip hop -kulttuurin eri muotoja ja biletetty Club Megapartyissä. Ennen kaikkea on tehty paljon yhdessä. Kiitos tästä kuuluu Vuosaaren nuorille ja toimijoille.

Operaatio Pulssi! on Helsingin kaupungin organisoimaa toimintaa. Pulssin toiminnassa ovat mukana alueen nuoret, koulut, nuoriso-, kulttuuri- ja liikuntatoimijat, kirjasto, seurakunta, työväenopisto sekä paikalliset järjestöt ja seurat. Pulssin tavoitteena on, että nuorten yksinäisyys vähenee, nuorten harrastamisen määrä kasvaa ja alueelliset erot kapenevat.

Vuosaaren alueen nuorilta kerättiin huhtikuussa tietoa heidän hyvinvointiinsa liittyvistä tarpeista ja toiveista. Tiedonkeräämiseen osallistuivat Operaatio Pulssin toimijat. Ilahduttavaa oli, että nuorilla oli paljon toiveita ja he haluavat osallistua erilaisiin toimintoihin. Vuosaaren nuoret ovat mahtavia. Voidaan ajatella, että nuoret naamioivat todelliset tarpeet toiveiksi. Toiveisiin vastaamalla pääsemme lähemmäksi nuorten tarpeita.

Kerätyn tiedon pohjalta alueen toimijat suunnittelivat Operaatio Pulssi! idän syksyn toiminnot. Saimme tulokseksi monipuolisen kattauksen nuorten ideoimaa vapaa-ajan toimintaa. Toiminta on koottu Operaatio Pulssi! -esitteeseen, joka jaetaan opettajien avulla alueen 6.–9.-luokkalaisille. Linkki esitteeseen http://itapulssi.munstadi.fi/esite/

Osa kursseista ja työpajoista vaatii ennakkoilmoittautumisen. Ilmoittautuminen alkaa 12.8., tarkemmat ohjeet löytyvät kunkin toiminnon kohdalta erikseen. Operaatio Pulssin tarjonta löytyy myös nk.hel.fi/harrastushaku ja pulssi.munstadi.fi -sivustoilta. Lisätietoja saa myös alueen koordinaattorilta Tiina Papuselta tai seuraamalla Instagrammissa ja Facebookissa @operaatiopulssi.

Teksti:
koordinaattori Tiina Papunen
Operaatio Pulssi! Itä,
puhelin ja WhatsApp: 040 587 6266,
FB: Operaatio Pulssi,
IG: @operaatiopulssi