Mustavuoren ulkoilualueelle tulossa vihdoin lisää pysäköintipaikkoja

Mustavuori.

Mustavuorella on vallinnut vuosikaudet varsinkin talvisin parkkiongelma.

Vuosaarelainen kaupunginvaltuutettu Ville Jalovaara (sd.) teki 27.2.2019 valtuustoaloitteen, joka koski Mustavuoren hiihtoladun pysäköintiä Niinisaarentieltä lähtevän ns. kaatopaikantien varrella. Aloitteessa ehdotetaan lisää pysäköintitilaa pysäköintiongelman ratkaisemiseksi.

Kaupunkiympäristölautakunta käsitteli aloitetta ja totesi muun muassa seuraavaa:

”Vuosaarenhuipulle valmistellaan puistosuunnitelmaa, joka toteutuu v. 2021. Sen myötä alueen pysäköinti- ja ulkoilumahdollisuudet paranevat. Niinisaarentiehen ja Kallvikintiehen rajoittuva Mustavuoren alue on kaavoittamatonta. Pysyvät ajo- ja pysäköintijärjestelyt koko alueella ratkaistaan aikanaan asemakaavoituksen yhteydessä.

Toistaiseksi pysäköintiongelmaan on haettu ratkaisua väliaikaisilla liikennejärjestelyillä yhdessä  Vuosaarenhuipun työmaasta vastaavan tahon kanssa. Kuusi metriä leveän ajoväylän toisessa laidassa on mahdollista sallia jonkin verran pysäköintiä ilman, että työmaaliikenteelle aiheutuu ongelmia.

Pysäköinti tullaan talvikausina 2019–22 sallimaan arkena klo 16 jälkeen ja viikonloppuisin ajoväylän oikeassa laidassa noin 100 metrin matkalla Niinisaarentieltä lähtien. Näin paikalle saapuva erottaa selkeästi ajoväylän suuntaisen pysäköinnin ja viereisen pysäköintialueen. Työmaan ajon salliva liikennemerkki siirretään pohjoisemmaksi. Järjestelyiden toteuttaminen on työmaan vastuulla.”