Vuosaaren vauhdikas viikonloppu

Helsingin Venetsialaiset veti Uutelan rantaan ennätysyleisön juhlijoita. Lämpimän elokuisen illan vetonauloina olivat Marita Taavitsainen ja mahtava ilotulitus.

Helsingin Venetsialaiset veti Uutelan rantaan ennätysyleisön juhlijoita. Lämpimän elokuisen illan vetonauloina olivat Marita Taavitsainen ja mahtava ilotulitus.

Viime viikonloppuna eri puolilla Vuosaarta järjestettiin monenlaisia yleisötapahtumia, jotka saivat vuosaarelaiset lähtemään sankoin joukoin liikkeelle.

– Visit Vuosaari Weekendin eri tapahtumat tavoittivat tänä vuonna noin 20 000 ihmistä, arvioi Visit Vuosaaren vastaava tuottaja Pekka Pirkkala.

– Viikonloppu oli menestys niin sään, ohjelman kuin yleisömäärän osalta, Pekka Pirkkala summasi.

Lauantaina 31.8. päivällä järjestetyn Satamapäivän suurin vetonaula oli vartiolaiva Turva, jonka bussikuljetuksiin riitti tasaisesti jonoa. Illan juhla Helsingin Venetsialaiset keräsi Uutelan rantaan ennätysmäärän juhlijoita.

Yleisöä riitti myös sunnuntaina 1.9. Rastilan kartanon ympäristössä järjestettyyn Rastilan retkipäivä -tapahtumaan, kuten viikonlopun muihinkin tapahtumiin.

Satama avasi ovensa yleisölle

Lauantaina 31.8. Vuosaaren satamassa järjestetty Satamapäivä tarjosi jälleen yleisölle mahdollisuuden tutustua satamaan ja sen toimijoihin. Esillä oli myös vuosaarelaisia yrityksiä, seuroja ja yhteisöjä omia toimintojaan esittelemässä. Tapahtuma, kuten samana lauantai-iltana Uutelassa järjestetyt Venetsialaiset ja sunnuntaina 1.9. pidetty Rastilan retkipäivä kuuluivat Visit Vuosaari Weekendin ohjelmiin. Loistava kesäsää suosi tapahtumia, joten niihin osallistui tuhansia kävijöitä. Seuraavassa Eero Honkasen kuvasatoa tapahtumarikkaasta Vuosaaren viikonlopusta.

Satamapäivän tapahtumatorilla oli monenlaista ohjelmaa.

Satamapäivän tapahtumatorilla oli monenlaista ohjelmaa.

Tullikoira.

Tullin huumekoira Toma, 1,3 vuotta, ja tullitarkastaja Jukka Malinen esittäytyivät Satamapäivillä. Toma on ollut peruskoulutuksessa 12-viikkoisesta lähtien, ja lokakuussa sen pitäisi saada varsinainen työlupa.
– Koiran virkaikä kestää 8–9-vuotiaaseen asti. Olemme yhdessä niin töissä kuin kotonakin. Mutta kyllä Toman vire ja valppaus heti nousevat, kun lähdemme töihin. Huumekoiran tärkein ominaisuus on luontainen nenän käyttö, Jukka Malinen kertoi.

Yleisön suosikkikohteeseen vartiolaiva Turvalle vieneisiin busseihin riitti jonoa.

Yleisön suosikkikohteeseen vartiolaiva Turvalle vieneisiin busseihin riitti jonoa.

Esittelyssä oli myös armeijan Pasi-panssari.

Tullin läpivalaisuautoja on Suomessa kaksi.

Tullin läpivalaisuautoja on Suomessa kaksi.

Vuoniityn peruskoulun 3.-luokkalaiset musisoivat Satamapäivillä.

Vuoniityn peruskoulun 3.-luokkalaiset musisoivat Satamapäivillä.

Rajavartiolaitoksen vartiolaiva Turva on vaikuttavan kokoinen alus.

Rajavartiolaitoksen vartiolaiva Turva on vaikuttavan kokoinen alus.

Venetsialaiset vetivät Uutelaan ennätysyleisön

Uutelan rannassa Kahvila Kampelan ympäristössä järjestetty Helsingin Venetsialaiset -tapahtuma veti paikalle valtavasti yleisöä. Tuhatlukuisen yleisön suurimmat houkuttimet taisivat olla tapahtuman pääesiintyjä Marita Taavitsainen ja illan huipentanut upea ilotulitus.

Meripelastusalus kiinnosti niin isoja kuin pieniäkin kävijöitä.

Meripelastusalus kiinnosti niin isoja kuin pieniäkin kävijöitä.

Venetsialaisten yhteydessä palkittiin kultaisella yrittäjäristillä Kahvila Kampelan yrittäjä Riina Dursun, joka on muun muassa Vuosaaren Joulupolun ja Helsingin Venetsialaisten puuhanainen. Riina Dursunia kuvassa palkitsemassa Itä-Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja Oscari Seppälä ja varapuheenjohtaja Pentti Rantala.

Venetsialaisten yhteydessä palkittiin kultaisella yrittäjäristillä Kahvila Kampelan yrittäjä Riina Dursun, joka on muun muassa Vuosaaren Joulupolun ja Helsingin Venetsialaisten puuhanainen. Riina Dursunia kuvassa palkitsemassa Itä-Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja Oscari Seppälä ja varapuheenjohtaja Pentti Rantala.

Teatteri IHMEen näyttelijät loivat naamioillaan ja asuillaan tapahtumaan aitoa venetsialaista tunnelmaa.

Teatteri IHMEen näyttelijät loivat naamioillaan ja asuillaan tapahtumaan aitoa venetsialaista tunnelmaa.

Illan pääesiintyjä Marita Taavitsainen kuvassa lavalla jossakin ihmismassan takana.

Illan pääesiintyjä Marita Taavitsainen kuvassa lavalla jossakin ihmismassan takana.

Komea ilotulitus kruunasi illan.

Komea ilotulitus kruunasi illan.

Rastilan retkipäivä

Visit Vuosaari Weekendin uutena tapahtumana oli Rastilan kartanon ympäristössä sunnuntaina 1.9. järjestetty Rastilan retkipäivä. Ohjelmassa oli erilaisia teemaan sopivia kilpailuja, tehtäviä, testejä ja esittelyjä, opastusta ja tietoiskuja. Laamojakin pääsi taluttamaan ja poneilla ratsastamaan.

Viikonloppuna tapahtumia oli esimerkiksi myös Vuosaaren uimahallissa, kuten Wibit-vesiesterata.