Tapahtumapäivä yhdisti Vuosaaren kouluja ja koteja

Heteniityn yleisurheilukentällä oli loistava kisasää.

Heteniityn yleisurheilukentällä oli loistava kisasää. Kuva: Annemaria Laitinen

Lauantaina 7.9. Vuosaaren alueen peruskoulut viettivät yhteistä tapahtumapäivää. Kaikille vuosiluokille oli suunniteltu jotain mukavaa, liikunnallista toimintaa kouluissa ja myös lähiympäristössä. Koulujen eka- ja tokaluokkalaisilla oli ohjelmassa esimerkiksi mukavia pelejä ja leikkejä.

Kolmos- ja nelosluokkalaiset osallistuivat yleisurheilukisoihin Heteniityn kentällä. Kisat avasi kisaisäntä Erkko Laukia huudattamalla osallistujia alkajaisiksi.

– Aivan mahtava tunnelma ja hyvä meininki, luonnehti haastattelemamme Laukia yleisurheilukisoja.

Joistakin vastoinkäymisistä huolimatta oppilaat olivat kisoissa innokkaasti mukana. Liikunnanopettaja Erkko Laukian mielestä yleisurheilukisoissa hienoa oli se, että jokaisella kolmos- ja nelosluokkalaisella oli mahdollisuus osallistua kisoihin. Yhdistävänä lajina oli maraton, jossa oppilaat juoksivat Heteniityn kentän ympäri hienon yhteistuloksen, yhteensä noin 1 300 kierrosta.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Kolmoset ja neloset kilpailivat pallonheitossa. Kuva: Sami Rönty

Kolmoset ja neloset kilpailivat pallonheitossa. Kuva: Sami Rönty

Opettajat ja vanhemmat olivat yleisurheilukisojen toimitsijoina. Kisoissa jaettiin yhteensä sata mitalia jokaisen lajin ja vuosiluokan kesken, ja kaikki koulut pääsivät kisoissa mitaleille.

– Mitalienjaossa nähtiin voittajien monta onnellista hymyä, kisaisäntä Erkko Laukia kertoi.

Kisojen hitti oli Laukian mukaan koulujenvälinen sukkulaviesti, joka juostiin kymmenen hengen joukkuein pääsuoralla yleisön edessä. Sukkulaviestiä jännitettiin niin kilpailijoiden kuin yleisönkin puolella. Tänä vuonna Puistopolun peruskoulu voitti sekä kolmosten että nelosten viestin. Yleisurheilukisat huipentuivat koko porukan loppuhuutoihin.

– Pienet kilpailut, mutta isot tunteet, kisaisäntä Laukia summasi.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Kartanon kentällä pelattiin futista koulujenvälisessä turnauksessa. Kuva: Sami Rönty

Kartanon kentällä pelattiin futista koulujenvälisessä turnauksessa. Kuva: Sami Rönty

Merilahden koulussa katukorista pelasivat viides- ja kuudesluokkalaiset. Tunnelma koriskentällä oli avoin ja ystävällinen, ja ammattilaismanagerit saivat nuoret innostumaan koripallosta. Vuosaaren kartanon tekonurmella taas pelattiin perinteinen koulujenvälinen futisturnaus. Vuoniityn, Puistopolun, Merilahden ja Aurinkolahden peruskoulujen edustusjoukkueissa pelasivat koulujen seiska-, kasi- ja ysiluokkalaiset. Tänä vuonna futisturnauksen voitti Merilahden peruskoulu.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Aurinkolahden peruskoulussa pidettiin Aurinkomarkkinat. Kuva: Emilia Kainulainen

Aurinkolahden peruskoulussa pidettiin Aurinkomarkkinat. Kuva: Emilia Kainulainen

Lauantain koulupäivänä järjestettiin myös markkinat Aurinkolahden ja Puistopolun peruskouluissa. Aurinkolahdessa markkinoilla vieraili vanhempia sekä koulun entisiä oppilaita ja opettajia. Markkinoita varten oppilaat ja vanhemmat saivat kokata kotonaan herkkuja, suunnitella pelejä, tehdä käsitöitä ja tuoda palkintoja arpajaisia varten. Tänäkin vuonna suosikkeja olivat esimerkiksi onginta-arvonnat ja pelipisteet. Esimerkiksi 8E-luokka oli luonut sekuntipelin, jossa pelaajan piti pysäyttää ajastin yhden sekunnin kohdalla.

Haastattelimme myös Aurinkolahden peruskoulun rehtori Leena Sipposta. Hän kertoi tapahtuman tuovan yhteen koteja ja koulua sekä kaikkia Vuosaaren kouluja. Vuosittaiseen tapahtumapäivään kuuluu liikunnallista toimintaa kouluissa tai läheisillä urheilukentillä. Leena Sipponen kertoi tapahtumapäivän olevan “pidetään hauskaa yhdessä -päivä”, jossa vanhat ja nykyiset oppilaat ja opettajat saavat tavata toisiaan markkinoilla ja pitää hauskaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Markkinoilla seikkaili myös tuttuja hahmoja. Kuva: Sara Lovén

Markkinoilla seikkaili myös tuttuja hahmoja. Kuva: Sara Lovén

Rehtori Leena Sipponen piti myös liikuntatapahtumien positiivisuudesta ja siitä, miten mukavaa on nähdä pieniäkin oppilaita suunnittelemassa markkinoille leivoksia ja palkintoja sekä oppimassa rahastamista ja myymistä turvallisessa ja ystävällisessä ympäristössä.

– Uskon, että tämä vaikuttaa positiivisesti luokkien yhteishenkeen ja toivon perinteen jatkuvan vielä tulevaisuudessa, kertoi Leena Sipponen.

Teksti: Sara Lovén ja Meri Haikarainen
Kuvat: Emilia Kainulainen, Annemaria Laitinen, Sara Lovén ja Sami Rönty