Paras puoli esiin Vuosaaren meikkausilloissa

Kulmakarvojen kanssa saa kosmetologi Mira Heinon mukaan olla tarkkana.

Kulmakarvojen kanssa saa kosmetologi Mira Heinon mukaan olla tarkkana.

– Olen koettanut opetella puhumaan itselleni kauniisti. Meikatessakin voi ajatella, että korostaa omia ihania piirteitä eikä peittele huonoja. Näin opastaa kosmetologi ja meikkaaja Mira Heino Katukappelin Puhkea kukkaan -iltaan saapuneita naisia.

Illan teema on tällä kertaa pohjameikki ja kulmat. Mira Heino tekee ensin vapaaehtoiselle demomeikin ja selostaa tehdessään, mitä tehdään ja miksi. Sen jälkeen muut saavat harjoitella samaa omilla välineillä. Iltaan on varattu erilaisia meikkejä, mutta Heino on havainnut, että niksit oppii parhaiten, kun tekee tutuilla välineillä. On myös järkevää löytää omasta meikkipussista parhaat tuotteet ja käyttää niitä.

– Näytän teille vain yhden tyylin. Ei ole oikeaa tai väärää tapaa meikata. Voit ottaa itsestä hyvältä tuntuvat käyttöön ja antaa muun mennä ohitse, Mira kertoo ja ottaa siveltimen käteensä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Rastilalainen Kaisu Hynynen sai harjoitella pohjameikkiä perusteellisesti.

Rastilalainen Kaisu Hynynen sai harjoitella pohjameikkiä perusteellisesti.

Tänä syksynä Puhkea kukkaan -iltoja on Columbuksen Katukappelissa kerran kuussa. Nyt paikalla on neljä naista, joista osa on tullut kauempaa. Ryhmään mahtuu kerralla noin kymmenen, ja viime keväänä illat täyttyivät nopeasti eri-ikäisistä naisista.

– Olen ostanut erilaisia merkkituotteita, mutta olen ollut laiska käyttämään. Hienoa saada tällaista opastusta meikkaukseen ja meikkivälineiden käyttöön tässä lähellä. On ollut mukava ja piristävä ilta. Kiitos järjestäjille, suurentavan peilin edessä harjoitteleva Kaisu Rastilasta sanoo.

Ruoholahtelainen Eeva töräytti Vuosaareen metrolla.

– Hulluahan se olisi olla käyttämättä tällaista, kun ilmaiseksi tarjotaan. Osittain tiesinkin, miten pitäisi meikata, mutta käytäntö on ollut hankalampaa. Pensselitkin tulivat nyt tutummiksi ja mihin mitäkin kannattaa kasvoissa laittaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

– On ihanaa käyttää omaa osaamista toisten ilahduttamiseen, kertoo kosmetologi ja meikkaaja Mira Heino.

– On ihanaa käyttää omaa osaamista toisten ilahduttamiseen, kertoo kosmetologi ja meikkaaja Mira Heino.

Mira Heino vetää iltoja vapaaehtoisena. Aluksi hän lakkasi kynsiä Vuosaaren seurakunnan Majakka-illoissa.

– Silloin sain idean hyvinvointi-illoista, joissa voisin käyttää osaamistani toisten ilahduttamiseen. Illoissa ei pakoteta ketään mihinkään. Tärkeintä on, että jokaisen olisi helppo ja kiva olla. Toivomme, että tänne löytäisi sellaisia ihmisiä, joilla ei ole niin paljon ihmisiä ympärillään.

Oletko miettinyt, voisitko tehdä vapaaehtoistyötä Vuosaaressa? Se voi liittyä siihen, mitä itse osaat tai mistä nautit. Lisätietoja: www.vapaaehtoistyö.fi

Teksti ja kuvat: Outi Jaakkola