Shukokai karaten EM-kisoissa

Karatekoja.

Lokakuussa Portugalin Coimbrassa käydyissä avoimissa shukokai karaten EM-kilpailussa Suomen joukkue saavutti hyvällä spritillä kiitettävästi menestystä. Kilpailussa Suomen joukkueen edustajat voittivat yhden kultamitalin, seitsemän hopeamitalia ja kuusitoista pronssimitalia.

Suomen joukkueessa Helsingin Shukokaita kilpailussa edustivat Lauri Ahvio, Harri Björk, Camilla Bruun, Pentti Bruun, Eetu Hellberg, Juuso Hellberg, Miro Kemppi, Mira Kokkonen, Anton Kremenenko, Joel Oksa, Laura Purhonen, Juhani Rajala ja Nikita Zhdan.

Lisäksi Suomen joukkueen valmennustiimissä toimivat Harri Björk, Pentti Bruun ja Suomen joukkueen kapteeni Juhani Rajala. Kisojen tuomaristossa vaikuttanut Helsingin Shukokain päävalmentaja, sensei Jarmo Rajala toimi yhden tatamin area controllerina.

Helsinkiläisten saalis kuusi pronssimitalia

Girls Cadet -katasarjassa (liikesarjat) sekä kumitessa (ottelu) Mira Kokkonen voitti hienosti pronssia. Sarjojen taso oli erittäin kova, ja pronssimitali molemmissa sarjoissa on kova saavutus. Marginaalit sarjoissa olivat pienet ja Miran finaalipaikka molemmissa sarjoissa olikin erittäin lähellä, mutta tällä kertaa Miran oli tyytyminen pronssisiin mitaleihin.

Girls Youth -sarjassa Laura Purhonen otteli hienosti ja hävisi semifinaalin yhdellä pisteellä. Myös finaalipaikka karkasi mahdollisimman pienellä erolla. Alkupettymyksen jälkeen Laura kokosi itsensä hienosti ja voitti kumiten pronssia ylivoimaisella esityksellä 6–0. Katasarjassa Laura kilpaili myös hienosti. Semifinaalissa Laura hävisi finaalipaikan 1–2 lippuäänestyksellä ja sen jälkeen pronssiottelussa tappio tuli lipuin 1–2.

Boys Youth -sarjassa Lauri Ahvio hävisi sarjan voittajalle semifinaalin myös yhdellä pisteellä. Pronssiottelussa Lauri jatkoi monipuolista ja tasokasta ottelemistaan voittaen ansaitusti pronssia. Katasarjassa Lauri kilpaili myös hienosti jääden kuitenkin tällä kertaa mitalisijojen ulkopuolelle.

Suomen naisten joukkue voitti kovatasoisessa sarjassa kumiten pronssia. Suomen joukkueessa ottelivat Camilla Bruun (Helsinki), Satu Suvijärvi (Hamina) ja Tiia-Liina Aavisto (Laukaa).

Miesten veteraanisarjassa Pentti Bruun voitti kumitessa pronssia. Myös katasarjassa Pentti oli pronssiottelussa häviten sen niukasti.

Suomen joukkueen yksi yllättäjistä oli kisojen ensikertalainen Helsingin Shukokaita edustava Anton Kremenenko. Anton kilpaili sekä katassa että kumitessa hienosti. Varsinkin kumitessa mitali oli hyvin lähellä. Semifinaalissa Anton hävisi finaalipaikan yhdellä pisteellä, ja pronssiottelussa tappio tuli vasta jatkoajalla. Antonin vahva esitys sekä katassa että kumitessa lupaa hyvää jatkoa ajatellen.

Teksti: Harri Björk