Viikingit seilaa myötätuulessa

Viikinkien miesten jääkiekon edustusjoukkueella oli viime viikolla vain yksi peli, kun perjantaina 24.1. Vuosaareen saapui GrIFK Kauniaisista. Joukkueiden keskinäiset pelit ovat vuosien mittaan olleet kiivaita ja tasaisia, eikä tämäkään mittelö ollut poikkeus. Pelin tasosta pystyi päättelemään pisteiden olevan tärkeitä kummallekin, sillä kokonaisuudessaan ottelu oli yksi kauden parhaista.

Ensimmäinen erä oli jäähyjen sävyttämä, kun minuutteja jaettiin peräti kymmenen kappaletta, joista vierailija hyötyi ensimmäisenä mennessä 0–1-johtoon erän viime hetkillä.

Toisessa erässä ottelu eteni 2–2-tasalukemiin, mutta tapahtumia varjosti kotijoukkueen kärsimä 5+20 minuutin ulosajo sekä vierasjoukkueen 2+10 minuutin poikittaisesta mailasta saatu iso rangaistus.

Kolmas erä tarjosi viihdettä koko rahalla, kun Viikingit taisteli itsensä 3–3-tasalukemiin vain kaksi minuuttia ennen loppua. Pelikellon näyttäessä aikaa 58.23 iski GrIFK 3–4-johtomaalin. Kotijoukkue taisteli ottelun viimeiset sekunnit ilman maalivahtia, ja se kantoi hedelmää, kun kokenutta osastoa edustava Tommi Hokkanen toi sarvipäät tasoihin ajassa 59.57. Jatkoaikaa ehdittiin pelata vain 49 sekuntia, kun punapaitojen tehovitja Virkamäki–Soisalo–Rauhala viritti hienon kuvion päätteeksi voittomaalin tuoden kaksi pistettä kotijoukkueelle.

Kotijoukkueen maalilla urakoinut Niko Paakkunainen sai tehdä täyden päivätyön torjuessaan 48 laukausta. Päävalmentaja Strömberg kiitteli joukkuetta tiiviistä yhteispelistä sekä loppuun asti venymisestä.

Viikingit pitää edelleen sarjataulukossa sijaa kaksi, kun pelejä on runkosarjassa jäljellä viisi. Voittoja on kertynyt jopa yhdeksän putkeen. Putkelle havitellaan jatkoa seuraavaksi Lohjalla perjantaina 31.1. Harjun Kiekon vieraana.

Vuosaaressa taistellaan seuraavan kerran 7.2., kun TuusKi Tuusulasta saapuu Aimo Mäkinen Areenalle (Pallokuja 6). Otteluun on vapaa pääsy.

2. divisioona, lohko 1, sarjataulukko

Wolf 58
Viikingit 45
HC Vantaa 44
GrIFK 39
Tuuski 38
H.K.H. 34
KJT Haukat 21
KHT 21
HAKI 18
KelA 9

Jääkiekkotuloksia viikolla 4/2020

III-divisioona
OKK Karre –Viikingit Akatemia 1–2
HCK Salamat–Viikingit Akatemia 3–3

II-divisioona
Viikingit–GrIFK 5–4 JA

Harrastesarjat
Vuo-To–TuusKi Mustat 2–6
Blues Sisters–Viikingit Friidut 2–0

E2
Viikingit Blue–EPS Blue 7–8

E1
Viikingit Uutela–LJK E-tytöt    5–4
Viikingit Hettari–REDS Blue    3–5
Nikkarit Black–Viikingit Rudus  8–2

D2 AA
Viikingit/R–K-Kissat Cats 4–2
HAKI White–Viikingit/W 10–3
Viikingit/R–Pelicans Turkoosi 2 9–3

D2 A
GrIFK White–Viikingit/B 11–2

D1 AA
Viikingit Ca–GrIFK White 7–3

D1 A
Viikingit ML–Jää-Ahmat/W   3–14
Jää-Tiikerit White–Viikingit ML  9–2

C2 AA
HIFK White–Viikingit/W 8–8

C-nuorten Suomi-sarja
SaiPa/Ketterä Team–Viikingit  4–2

B2-nuorten Mestis
KJT Haukat–Viikingit/JoVi        6–4

B-nuorten Mestis
Viikingit–OS Salamat 6–2

B-nuorten Aluesarja
KooKoo Team–Viikingit Akatemia     3–4