Kaksi nimeämishanketta vireillä

Vuosaaren alueella on vireillä kaksi nimeämishanketta. Mustavuoren alueella osittain asemakaavoittamattomalla alueella sijaitsee nimeämätön ajoyhteys, jonka virallinen nimeäminen on katsottu tarpeelliseksi sen jokapäiväisen käytön ja alueen opastuksen ja pelastusturvallisuuden takia. Osoitettu ajoyhteys on tärkeä etenkin Vuosaarenhuipun ja Mustavuoren alueen käyttäjille.

Nimistötoimikunta on käsitellyt ajoyhteyden nimeämistä ja on esittänyt sille nimeä Niinisaarenpolku–Bastöstigen. Tie tunnetaan ns. kaatopaikantienä. Esitetty nimi perustuu alueen pääkadun Niinisaarentien nimeen.

Vuosaaressa Niinisaaren osa-alueella sijaitsee asemakaavassa myös nimeämätön lähivirkistysalue, jonka virallinen nimeäminen on katsottu tarpeelliseksi sen jokapäiväisen käytön ja alueen opastuksen takia.

Nimistötoimikunta on käsitellyt puiston nimeämistä ja on esittänyt sille nimeä Vuosaarenhuippu–Nordsjötoppen. Esitetty nimi perustuu alueen vakiintuneeseen nimitykseen. Nimi on tullut tunnetuksi, ja se esiintyy myös joissakin kartoissa ja opasteissa. Nimen perusosaa -huippu/-toppen on Helsingissä käytetty maisemoitujen maantäyttöalueiden nimissä.

Nimeämisasioista löytyy lisätietoa osoitteesta: www.bit.ly/39HIl8A Mielipiteitä nimeämisistä voi jättää 28.2.2020 asti Helsingin kaupungin kirjaamoon.