Mihin haluaisit kaupunkipyöräpalvelun laajenevan?

Myös edellisissä laajennuksissa kaupunkilaiset ovat päässeet vaikuttamaan kaupunkipyöräasemien sijoitteluun. Kuva: HKL

Myös edellisissä laajennuksissa kaupunkilaiset ovat päässeet vaikuttamaan kaupunkipyöräasemien sijoitteluun. Kuva: HKL

Kaupunkipyörät ovat olleet käytössä Helsingissä vuodesta 2016. Helsinki suunnittelee suositun palvelun laajentamista kattamaan yhä suurempaa osaa kaupungista. Kerrokantasi-sivuston kautta kerätään karttakyselyn avulla kaupunkilaisten toiveita ja ajatuksia tulevasta laajennuksesta syyskuun puoliväliin asti.

Karttakyselyn ensisijaisena tarkoituksena on selvittää käyttäjien asematarpeita Helsingin kaupunkipyöräpalvelun mahdollista laajentumista varten.

Mahdollisen laajennuksen kaupunkipyöräasemia tullaan sijoittamaan erityisesti työpaikka- tai palvelukeskittymien ja raideliikenteen pysäkkien läheisyyteen. Järjestelmän toimivuus ja käyttäjäystävällisyys edellyttävät asemien sijoittamista tarpeeksi lähelle tosiaan.

Missä sinä haluat ajaa kaupunkipyörällä? Kysely päättyy 13.9.

Kyselyyn pääset osoitteesta: kerrokantasi.hel.fi/kaupunkipyorat2021

Kerrokantasi-sivuston kautta pääsee antamaan myös kirjallisia asemapaikkatoiveita mielipiteet -osioon. Karttakyselyssä tämän kauden pyöräasemat ovat näkyvissä kartalla valmiiksi. Linkki karttakyselyyn löytyy edellisvuoden kyselystä poiketen kerrokantasi-kyselyn Tiedot-osiosta.