Torilla tavattiin

Alueliikuttaja Pia Vartiainen veti torilla yhteisjumppaa.

Alueliikuttaja Pia Vartiainen veti torilla yhteisjumppaa.

Meri-Rastilan torilla järjestetyssä Torilla tavataan -tapahtumassa torstaina 27.8. esittäytyivät ja toimintaansa esittelivät alueen eri toimijat. Tällaisia toimijoita ovat muun muassa Vuosaaren alueliikunta, Monikulttuurista perhetyötä tekevä Mope ry, Vuosaaren aikuissosiaalityö,  Vuosaaren seurakunta ja Helsinki-info. Paikalla oli myös nuorisotyön edustajia, kuten Klaari Helsinki (ennalta ehkäisevä päihdetyö) sekä Tyttöjen olohuone, joka  järjestää vapaa-ajan toimintaa 9–19-vuotiaille tytöille ja nuorille naisille.

Vuosaaren alueliikunnassa alkaa syyskausi. 30 euron alueliikuntapassilla pääsee osallistumaan monipuolisiin alueliikunnan ryhmiin, eikä tunneille tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Alueliikuntapasseja voi ostaa Myllypuron liikuntamyllyssä, Töölön kisahallilla sekä Itäkeskuksen, Jakomäen ja Pirkkolan uimahallissa.

Tyttöjen olohuoneen toimintaan kuuluu avointa olohuone-toimintaa ja eri teemoihin liittyvien pienryhmien toimintaa. Lisätietoja löytyy mm. Facebookista (Tyttöjen olohuone) ja Instagramista (@tyttojenolohuone). Tyttöjen olohuone löytyy Rastilan metroaseman läheisyydestä osoitteessa Retkeilijänkatu 7A.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Meri-Rastilan alueen eri toimijat esittäytyivät ja opastivat. Kuva: Eero Honkanen

Meri-Rastilan alueen eri toimijat esittäytyivät ja opastivat. Kuva: Eero Honkanen

Helsingin kaupungin nuorisopalveluista tapahtumassa oli Vuosaaren alueen nuorisotyötä esittelemässä Operaatio Pulssi! sekä idän koordinaattori Vilma Näveri ja alue- ja osallisuustyöstä vastaava nuoriso-ohjaaja Tuija Ronkainen. Juuri ilmestyneen Pulssi-esitteen lisäksi tällä hetkellä ovat ajankohtaista nuorten osallistavan budjetoinnin eli RuutiBudjetin työpajat. Työpajoihin voivat ilmoittautua kaikki Vuosaaren 6.–9. luokkalaiset ja ne järjestetään koulupäivän aikana Kallahden nuorisotalolla 23.–25.9.2020. Osallistavan budjetoinnin kautta nuoret pääsevät vaikuttamaan Vuosaaren aluetta ja Helsinkiä koskeviin nuorten asioihin. Työpajoissa nuoret voivat ottaa esille niitä asioita ja ideoita, mitkä he kokevat tärkeäksi. Ilmoittautuminen työpajoihin on auki harrastushaku.fi -sivustolla.

Nuorisotalot ovat nyt auki. Vuosaaressa on kolme Helsingin kaupungin nuorisotilaa: Kallahden nuorisotalo, Nuorisotalo Merirasti ja Rastiksen mopohalli. Nuorisotalojen toimintaan ovat tervetulleita kaikki 9–17-vuotiaat yksin tai kaverin kanssa. Taloilla on tarjolla monenlaista toimintaa ja tekemistä. Nuoret voivat myös tulla ideoimaan uutta toimintaa yhdessä nuoriso-ohjaajien kanssa.

Torilla tavataan -tapahtumassa oli paikalla ja tavattavissa myös Vuosaaren aktiivinen yhdyskuntatyöntekijä Minna Suoknuuti, joka oli omalta osaltaan koordinoimassa tätä mukavaa tilaisuutta.