Kaupunki suunnittelee Nordsjön kartanon myyntiä

Kaupunkiympäristölautakunta käsitteli 3.11. kokouksessaan myyntiin tulevia kaupungin rakennuskohteita. Yksi myytävistä kohteista on Vuosaaressa sijaitseva Nordsjön kartano kivikellareineen osoitteessa Itäreimarinkuja 14.

Kaupunkiympäristölautakunta käsitteli 3.11. kokouksessaan myyntiin tulevia kaupungin rakennuskohteita. Yksi myytävistä kohteista on Vuosaaressa sijaitseva Nordsjön kartano kivikellareineen osoitteessa Itäreimarinkuja 14.

Kaupunkiympäristölautakunta käsitteli tiistaisessa kokouksessaan 3.11. esitystä myytävistä, kaupungille tarpeettomiksi käyneistä rakennuksista. Yksi myyntiin tulevista kohteista on Nordsjön kartano kivikellareineen osoitteessa Itäreimarinkuja 14. Esitys jätettiin kokouksessa pöydälle jäsen Eveliina Heinäluoman (sd.) pyynnöstä.

Myyntiesitys koskee Nordsjön kartanon lisäksi muun muassa ravintola Kaisaniemeä, Tervasaaren aittaa ja muutamia asuintaloja.

Vuosia tyhjillään ollutta kartanoa on yritetty myydä aiemminkin. Tuolloin rakennuksesta ei saatu yhtään tarjousta. Kartanon ensimmäiset osat on rakennettu 1800-luvun alussa. Arkkitehti Aspelinin suunnittelema päärakennus on valmistunut vuonna 1897. Ensimmäisessä OmaStadi-hankkeessa asukkaat ovat esittäneet kartanoa erilaisten harrastustoimintojen keskukseksi, mutta hanke ei edennyt toteutukseen.

Kaupungin uuteen strategiaan ei kuulu sille tarpeettomiksi käyneiden kohteiden omistaminen.