OmaStadin ideoita kehitetään yhdessä

Ideoista tehdään äänestyskelpoisia ehdotuksia 12.1.–30.4.2021 välisenä aikana omastadi.hel.fi -sivustolla ja työpajoissa yhdessä kaupunkilaisten sekä kaupungin asiantuntijoiden kanssa.

Kaupunkilaiset ideoivat OmaStadissa viime vuoden lokakuussa 1 463 ideaa. Kaupunki sai loppuvuodesta arvioiduksi kaikki ideat. OmaStadin kriteerien perusteella pääsi jatkoon 1 150 ideaa. Seuraavaksi ideoista yhteiskehitetään äänestyskelpoisia ehdotuksia. Vuosaarta koskettavia ideoita tuli paljon.

Alueraksa-työpajat käynnistävät yhteiskehittämisen

Ideoista tehdään äänestyskelpoisia ehdotuksia kehittämällä niitä yhdessä alueen muiden asukkaiden ja kaupungin asiantuntijoiden kanssa. Ensimmäisenä starttaavat 25.1.–4.2.2021 välisenä aikana järjestettävät alueraksa-työpajat.

Alueraksojen tavoitteena on avata ehdotuksia OmaStadi-sivustolle muiden ideoita jättäneiden kaupunkilaisten kanssa keskustelemalla ja yhdistelemällä ideoita. Alueraksoille kutsutaan kaikki samalle alueelle omastadin kriteerit täyttäneitä ideoita jättäneet kaupunkilaiset. Myös muut yhteiskehittämisestä kiinnostuneet kaupunkilaiset ovat tervetulleita. Alueraksat järjestetään verkkotilaisuuksina.

Teemaraksat järjestetään maaliskuussa

Alueraksojen jälkeen yhteiskehittäminen jatkuu OmaStadi-sivustolla, pienemmissä työryhmissä ja maaliskuussa järjestettävillä teemaraksoilla. Teemaraksoille osallistuvat ehdotusten tekijöiden lisäksi kaupungin asiantuntijat. Teemaraksojen tavoitteena on viimeistellä ehdotukset ennen kustannusarvioita ja äänestystä.

Ehdotuksia voi avata sivustolla 11.1.–28.2.2021. Avattuja ehdotuksia voi muokata 30.4.2021 saakka.

Kaupunki järjestää asukkaille tukea osallistumiseen muun muassa kirjastoissa ja asukastaloilla. Parhaiten alueen ehdotuksista ja yhteiskehittämisestä tietää alueen stadiluotsi, jolta saa apua ja tukea ehdotuksen kehittämiseen. Stadiluotsien yhteystiedot ja tärkeää tietoa yhteiskehittämisestä löytyy omastadi.hel.fi-sivustolta.

OmaStadi on Helsingin kaupungin tapa toteuttaa osallistuvaa budjetointia. Syksyllä 2020 käynnistyi OmaStadin toinen kierros. Kaupunkilaiset saivat lokakuussa ideoida, mihin kaupunki käyttää 8,8 miljoonaa euroa. Ideoita tuli 1463. Ideoiden suosituimpia teemoja olivat liikunta ja ulkoilu, puistot ja luonto, rakennettu ympäristö sekä yhteisöllisyys.

Itäisen suurpiirin alueraksa järjestetään maanantaina 25.1.2021 kello 17.30–19.30.