Columbukseen sähköautojen pikalautausasemat

Columbuksen latausasema. Kuva: Vesa Kippola / Imagokuva

Columbuksen latausasema. Kuva: Vesa Kippola / Imagokuva

Cityconin kaikki kauppakeskukset Suomessa varustetaan sähköautojen pikalatausasemilla yhteistyössä energiayhtiö Helenin kanssa. Ensimmäinen pikalatausasema avataan kauppakeskus Columbuksessa helmikuun alussa. Pikalataus soveltuu kaikille täyssähköautoille, ja auton lataus onnistuu nimensä mukaisesti pikaisesti noin tunnissa.

Cityconin vastuullisuusstrategian yhtenä päätavoitteena on kannustaa ihmisiä käyttämään ympäristöystävällisiä tapoja liikkua. Tavoitteen saavuttamisessa tärkeä etappi on varustaa Cityconin kaikki 40 kauppakeskusta Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Virossa sähköautojen ja -polkupyörien latausmahdollisuudella vuoden 2023 loppuun mennessä.

– Helenin kanssa solmitulla sopimuksella saamme kaikkiin kauppakeskuksiimme Suomessa sähköautojen pikalautasasemat, joten Suomen osalta saavutamme vastuullisuusstrategiassa asettamamme tavoitteet etuajassa, eli jo alkuvuodesta 2021, toteaa Cityconin Sustainability Manager Wilhelm Ehrnrooth.

Asennettavien pikalatausasemien teho on 50 kW, jolloin sähköauton latausaika on noin tunti akun koosta riippuen. Helenin julkinen latausverkosto käsittää yli 220 kpl latauspistettä. Helenin julkisilla latauspisteillä autot latautuvat uusiutuvalla tuulisähköllä.

– Helen panostaa voimakkaasti sähköiseen liikenteeseen ja sen infraan valtakunnallisesti. Haluamme tehdä latauksesta entistäkin nopeampaa, helpompaa ja kestävämpää. Pikalatauksella se onnistuu turvallisesti ja sähköauton saa ladattua täyteen lyhyenkin ostoskäynnin yhteydessä, kertoo ratkaisuliiketoiminnan johtaja Sari Mannonen Heleniltä.