Inaria Vuosaaressa kymmenen vuotta

– Tyypillisesti käymme ensin kohteessa ja teemme asiakkaan kanssa alustavat suunnitelmat sekä tarkat mittaukset. Tämä takaa sen, että lopputulos on juuri sellainen kuin haluttiin, Margo Kangasniemi Inaria Studio Itä-Helsingistä kertoo.

– Tyypillisesti käymme ensin kohteessa ja teemme asiakkaan kanssa alustavat suunnitelmat sekä tarkat mittaukset. Tämä takaa sen, että lopputulos on juuri sellainen kuin haluttiin, Margo Kangasniemi Inaria Studio Itä-Helsingistä kertoo.

– Kun kymmenen vuotta sitten mietimme yrityksellemme kotipaikkaa, niin kasvava Vuosaari tuli tietysti ensimmäisenä mieleen. Valinta oli oikeaan osunut, yrittäjä Margo Kangasniemi kertoo Inaria Studio Itä-Helsingin syntyvaiheista.

Ennen yrityksen perustamista Kangasniemellä oli paljon aiempaa kokemusta niin huonekalu- kuin keittiökalustepuolelta. Kangasniemellä on jälleenmyyntisopimus Inaria-kalusteiden myynnistä. Inarian taustalla on kohta satavuotias sastamalalainen perheyritys Finnmirror Oy. Vuonna 1923 perustettu yritys oli alunperin keskittynyt peilien valmistukseen, ja yli 30 vuotta sitten tehtaan valikoimiin tulivat liuku- ja peiliovet ja myöhemmin myös kylpyhuonekalusteet.

Vuosaaressa Inaria toimi ensin kauppakeskus Columbuksen tiloissa, ja nyt se on toiminut kauppakeskuksen ja metroaseman vieressä Mustankivenkatu 2:ssa neljän vuoden ajan.

– Vaikka myymälän koko pieneni 110 neliöstä 30 neliöön, niin se ei tässä meidän kaupankäynnissä ole olennainen asia. Ihmiset useimmiten tutkivat ensin netissä valikoimiamme ja ottavat sitten puhelimitse yhteyttä, Kangasniemi sanoo.

Tyypillisesti käymme ensin kohteessa ja teemme asiakkaan kanssa alustavat suunnitelmat sekä tarkat mittaukset. Tämä takaa sen, että lopputulos on juuri sellainen kuin haluttiin.

– Viime vuoden maaliskuussa alkanut korona-aika hiljensi kaupan aluksi, kun ihmisistä tuli arempia päästämään kotikäynneille. Nopeasti jo toukokuussa päästiin kuitenkin normaalitasolle, Kangasniemi miettii.

Trendit ovat vuosien aikana vaihtuneet siten, että koko ajan on tullut lisää varusteita, malleja ja värejä. Enää ei osteta pelkkää valkoista, rinnalle on tullut tummempiakin sävyjä ja mustaa, samoin valot ja muuta hienoudet ovat varustelussa lisääntyneet.

– Vuosaaressa esimerkiksi Aurinkolahden uusiksi mielletyillä taloilla on jo sen verran ikää, että niihin tilataan uusia ovia. Vanhemmalle puolelle taas tilataan kaappeja. Ja uusi rakennuskanta tuppaa olemaan sellaista, ettei komerotilaa ole tarpeeksi, Margo Kangasniemi kertoo Vuosaaren tilanteesta.

Yhtenä hiljaisempana hetkenä Kangasniemi luuli, että Vuosaari on jo kyllästetty kaapeilla. Vuodet eivät onneksi ole olleet samanlaisia.

– Jonkinlainen luottamuksen osoitus on ollut sekin, että meidät on vuosien varrella tilattu jopa viisi kertaa samaan talouteen. Ihmiset ovat ilmaisseet tyytyväisyytensä siihen, että Vuosaaresta löytyy tällainen yritys. Samoin asiakkaat arvostavat  henkilökohtaista palvelua ja kotimaista työtä, Margo Kangasniemi Inaria Studio Itä-Helsingistä toteaa tyytyväisenä.

Haastattelu: Eero Honkanen