Nyt on mahdollista lähteä varjoliitämään!

Vuosaaressa on nyt mahdollisuus lähteä varjoliitämään kokeneen pilotin kanssa. Vauhtifarmi-elämysyritys tekee tandemlennätyksiä Helsingin rannoilla.

– Lento kestää noin 10 minuuttia ja lentokorkeus on noin 400–500 metriä. Lähtö tapahtuu maasta käsin ylöspäin tandemlennätyksenä, joten se sopii myös korkeanpaikankammoisille, elämysyrittäjä Anne Sahlström Vauhtifarmi Oy:stä kertoo.

Liidolle tarvitaan varusteiksi tuulta pitävä asu, nilkkaa tukevat kengät ja lämpimät sormikkaat, päähän oma kevytpipo ja kasvoille maski. Kypärä tulee yrityksen puolesta.

– Tandemlennätys kustantaa 150 euroa (ovh. 225 €). Optiona saa videoinnin lennosta 25 eurolla. Toisen lennon saa puoleen hintaan perään jos haluaa, Sahlström sanoo.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

– Maaliskuusta lähtien teemme myös paramoottorilentoja tandemina. Siinä pilotin selässä on moottori ja lentoon lähdetään muutamalla juoksuaskeleella. Paramoottorilento maksaa 300 euroa, ja se kestää noin 30 minuuttia, Anne Sahlström mainitsee.

Liidossa asiakkaan maksimipaino saa olla 100 kiloa ja moottoroidussa lennossa 85 kiloa vaatteiden kanssa.

Tapahtumiin pitää tehdä ennakkoilmoittautuminen osoitteessa info@vauhtifarmi.fi tai puh. 040 512 2005, sillä lentokeli ja -sää pitää ottaa huomioon. Lisätietoja saa osoitteesta www.vauhtifarmi.fi

– Paras lentokeli on auringonpaisteinen korkeapaine keli. Lentopäivästä ja kelin sopivuudesta päättää veljeni Ari, joka toimii pilottina, Anne Sahlström Vauhtifarmista toteaa.

Teksti: Eero Honkanen