Leirintäaluetta käsiteltiin lautakunnassa

Kaupunkiympäristölautakunta käsitteli kokouksessaan 9.3. Rastilan leirintäalueen toimintaedellytysten turvaamista. Asiasta oli jätetty valtuutettu Jape Lovénin (sd.) ym. tekemä valtuustoaloite. Lautakunta hyväksyi Lovénin ja Risto Rautavan (kok.) tekemän vastaehdotuksen.

Leirintäalueen sijaintipaikkaa suunniteltaessa esille tuli muun muassa Kivinokka, johon Rastilan toiminnot voitaisiin sijoittaa. Samoin mahdollinen leirintäalueen sijaintipaikka voisi olla Östersundomissa. Yksi vaihtoehto olisi sellainen, jossa Rastilan alueelle suunnitellaan asuntorakentamista ja palveluja, mutta alueelle jäisi myös osa leirintäaluetoiminnoista (esimerkiksi mökkialue ja/tai matkailuajoneuvoalue) ja osa leirintäaluetoiminnoista sijoittuisi muualle.

Lautakunnan lopputulema ja esitys kaupunginhallitukselle oli, ettei leirintäalueen asemakaavoitus asuntoalueeksi ala ennen kuin sille on löytynyt korvaava paikka Helsingissä.