Rakentamista tulossa Punakiven- ja Lokkisaarentielle

Kaupunkiympäristölautakunta käsitteli kokouksessaan 30.3. kolmen asuintontin vuokrausperiaatteita. Tontit sijaitsevat Vuosaaressa Lokkisaarentien ja Punakiventien varrella. Niille on suunnitteilla rivitaloja ja muita kytkettyjä asuinrakennuksia. Vuokrattavien tonttien vuokra-aika ulottuisi 31.12.2080 saakka. Kaikille tonteille tullaan toteuttamaan vapaarahoitteista omistusasuntotuotantoa ilman Hitas-ehtoja. Kaupunginvaltuuston 1.2.2017 asemakaavan muutoksen mukaan tontit kuuluvat rivitalojen ja muiden kytkettyjen asuinrakennusten korttelialueeseen (AR).

Lautakunta päätti esittää kaupunginhallitukselle, että Lokkisaarentien tontit vuokrataan YIT Suomi Oy:lle. Punakiventien tonttia ei ole vielä vuokrattu lyhytaikaisesti rakennusluvan hakemista varten. Punakiventien tonttia kaavailtiin aiemmin vuokrattavaksi Pallas Rakennus Etelä-Suomi Oy:lle, mutta se jätti 4.1.2021 konkurssihakemuksen käräjäoikeudelle.

Lokkisaarentien punaisella ja sinisellä merkityt tontit rakentaa YIT Suomi Oy ja Punakiventien keltaisen tontin Pallas Rakennus Etelä-Suomi Oy. Vuokra-aluekartta: Helsingin kaupunki

Lokkisaarentien punaisella ja sinisellä merkityt tontit rakentaa YIT Suomi Oy. Punakiventien keltaisen tontin rakentajaa ei ole vielä valittu. Vuokra-aluekartta: Helsingin kaupunki