Vuosaarta koskevia OmaStadi-ehdotuksia

OmaStadin osallistuvaan budjetointiin on tullut paljon Vuosaarta koskevia tai Vuosaarta sivuavia ehdotuksia. Ohessa joitakin niistä. Syksyllä selviää, mitkä ehdotukset pääsevät jatkoon. Ehdotuksiin voi tutustua täällä.

Lisää roska-astioita Kontulaan ja muualle Itä-Helsinkiin sekä astioiden tiiviimpää tyhjennystä

Lisää roska-astioita Itä-Helsinkiin ja joku tyhjentämään niitä. Toivotaan lisää roska-astioita Kontulan kävelyteiden varrelle sekä mm. Kostin kalliolle, bussipysäkeille esim. 98:n reitiltä ja vilkkaasti liikennöidylle linjalle nro 500. Tarpeeksi paljon ja nopeasti roska-astioita käyttöön uudisrakentamisen yhteydessä, esim. Rastilankallio, Puotilan Leikkiniitty, Iso-Antin uusi lisärakennus. Lisää roskiksia kävelyteiden varteen, esim. Kukkaniityntie–Kontula välille. Lisää roskiksia aktiivisesti käytettyjen alueiden lähettyville, esim. Puotilan metrokadulle, missä on koulu, urheilukenttä, metron sisäänkäynti ja liityntäpysäköinti eikä ensimmäistäkään roskista ennen Rantakartanonkatua. Roskikset Vuosaaren sillan päihin.

Roskikset täytyy suunnitella alueen ohikulku- ja käyttömäärien, ei arkkitehtien havainnekuvien mukaan. Tarpeen pitää ohjata roska-astioiden määrää ja kokoa alueen esteettistä näkymää enemmän. Monessa kohteessa tarvitaan joko isompia roskis malleja tai vaihtoehtoisesti tiiviimpää tyhjennysväliä.

Kuluksi ehdotuksessa muodostuu kertakustannuksena hankittavat roskikset ja jatkuvana kustannuksena roskisten säännöllinen tyhjennys.

Ehdotuksen tekijät: Antti Kaajakari.

Ekaluokkalaisille teatteria

Tarjotaan ensimmäisten luokkien oppilaille mahdollisuus vierailla teatterissa, sirkuksessa, oopperassa tai nukketeatterissa. Kaikilla perheillä ei ole mahdollisuutta viedä lapsia kulttuuririentoihin, ja esikoululaisilta ensimmäinen koronavuosi 2020 peruutti aivan liian monta tilaisuutta. Nyt he aloittavat koulun, joten on aika virkistyä kulttuurin parissa.

Hyvä teatteriesitys voi viedä katsojan toiseen aikaan, paikkaan tai vaikka avaruuteen. Se koskettaa, hauskuttaa tai jännittää. Näytöksen äänet, osaavat näyttelijät, puvut ja lavastus ovat lapselle elämys. Kilpailutetaan esitys ja varataan Vuotalo, Stoa tai muu sopiva tila, ja viedään koululaiset sinne näytökseen yhdessä opettajien kanssa.

Kulttuurin kokeminen herättää pienessäkin lapsessa ajatuksia, tunteita ja on elämys, jonka voi muistaa vielä vuosien päästä.

Ehdotuksen tekijät: Tommi Simon.

Jump Start ja yhteinen sisäliikuntakeskus Vuosaareen

Haluamme Vuosaareen trampoliinimestan, koska nuoret viihtyisivät siellä. Trampoliinimesta olisi Vuosaaressa uusi toimintamuoto, joka tarjoaa kaikille iloa ja mahdollisuuden pitää hauskaa kaikenikäisten kanssa. Trampoliinimestassa on useita trampoliineja, parkourrata sekä koripallomesta, jossa voi pomppia ja pelata tiimipelejä. Haluamme lisätä alueelle liikuntamahdollisuuksia, jotka lisää hauskuutta ja tuo ihmisiä yhteen. Trampoliinimesta voisi olla esim. kauppakeskus Columbuksen yhteydessä, koska se on hyvällä paikalla ja sinne on hyvät kulkuyhteydet. Idean jättäneet vuosaarelaiset nuoret ovat mukana edistämässä idean jatkokehitystä ja toteutusta kiinnostuneiden kanssa.

Ehdotuksen tavoite: tehdä Vuosaareen kaikkien yhteinen liikuntapaikka, jossa voi urheilla ympäri vuoden harrastamalla hauskaa liikuntaa. Vuosaaren liikuntatoimintaan on hyvä panostaa, koska Helsingin joka kymmenes nuori asuu Vuosaaressa.

Kenelle suunnattu: palvelee kaikkia.

Sijainti: Jos toimintaa ei voida järjestää kauppakeskus Columbuksen läheisyydessä niin hyviä vaihtoehtoja ovat Mustakivenpuiston hiekkakenttä tai Kartanon liikuntapuisto. Idea voidaan toteuttaa myös molempia puistoja hyödyntäen siten, että lisätään puistojen varustelua.

Toimenpiteet: rakennetaan parkourrata, tehdään tiimipeleihin koriskenttä, jonka alusta on trampoliini sekä lisäksi muita trampoliineja. Tärkeintä on tarjota nuorille mahdollisuuksia kokeilla maksuttomia tai todella edullisia harrastuksia. Nuoret ovat mukana toteuttamassa ja kehittämässä suunnitelmaa. Alueen nuorilla on tarve harrastaa jalkapalloa myös talvella. Toiveena saada esim. kuplahalli (jos se on toteutettavissa OmaStadin kautta).

Ehdotuksen tekijät: Vilma Näveri.