Puistopolun peruskoulun oppilaille järjestettiin massarokotukset

Rokotus.

Helsingissä 12–15-vuotiaat lapset ja nuoret saivat koronarokotteen suomenkielissä kouluissa 12.8. ja ruotsinkielisissä kouluissa 17.8. 12–15-vuotiaat ovat voineet hakea rokotuksen myös ajanvarauksella rokotuspisteeltä.

12–15-vuotiaiden oppilaiden koronarokotukset olivat käynnissä Puistopolun peruskoulun Pohjavedenkadun toimipisteen liikuntasalissa torstaina 12.8. Puistopolussa on kaikkiaan noin 840 oppilasta, joista ensimmäisen koronarokotteen piirissä oli reilu 400 oppilasta. Liikuntasaliin mentiin luokittain ja siellä rokottajina työskenteli Helsingin kaupungin terveyskeskus- sekä kouluterveydenhoitajia 10 kappaletta. Kaikki halukkaat rokotettiin torstain aikana.

– Suurin osa oppilaista otti tämän kaupungin tarjoaman ensimmäisen Moderna-rokotteen. Kaikkia ei rokotettu, sillä osa on jo saanut rokotteen tai molemmat taikka varannut koulun ulkopuolella ajan rokotukseen, lisäksi muutamia kieltäytymisiä on ollut, Puistopolun peruskoulun rehtori Pertti Tossavainen kertoi puhelimitse torstaina 12.8.

Rehtori Tossavainen oli tyytyväinen kaupungin tarjoamaan lähipalveluun, sillä tällä hetkellä koronan Delta-muunnos leviää juuri varsinkin nuorten ja nuorten aikuisten keskuudessa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

– Pyrimme siihen, että lukuvuosi voidaan koronatilanteesta huolimatta viedä läpi mahdollisimman normaalisti. Koko henkilökunnallamme ja 6.–9.-luokkalaisilla oppilailla on maskipakko koulussa, myös 5.-luokkalaisilla on vahva suositus käyttää maskia, Tossavainen sanoi.

Suurin osa maskia käyttääkin, harvat visiiriä. Jotkut ovat terveydellisistä taikka elämänkatsomuksellisista seikoista johtuen käyttämättä mitään kasvosuojaa. Lukuvuoden ensimmäisellä viikolla Puistopolun muutamia oppilaita oli etäopetuksessa, sillä he olivat joko altistuneet koronalle taikka palanneet suuren riskin maista Suomeen, jolloin tulee olla karanteenissa.

Remontti valmis, parakeista eroon

Puistopolun peruskoulussa on vuosien tauon jälkeen voitu luopua pihan parakkiluokista, sillä ”Yläpuiston” eli Pohjavedenkadun toimipisteen remontti saatiin päätökseen. Yläpuistoon rakennettiin lisäsiipi, johon tulivat aivan uudet luokkatilat: kaksi kotitalousluokkaa sekä kaksi fysiikka-kemia-luokkaa.

– ”Alapuiston” eli Punakiventien toimipisteen tontilla olevat parakit ovat poistuneet käytöstä. Lohikäärmepuiston hiekkakentällä olevat parakit tulevat Helsingin aikuislukion käyttöön myöhemmin tänä vuonna, Tossavainen totesi.

Tällä hetkellä Alapuistossa opiskelevat pääosin ala-astetta käyvät ja Yläpuistossa yläastetta. Kolme kutosluokkaa käy Yläpuistoa ja yläastelaisille pidetään muutamia kielten tunteja Alapuistossa.

– Välimatka toimipisteiden välillä on noin 900 metriä, joten se käy hyvin happihyppelystä. Emme joudu enää käyttämään Vuosaaren vanhan lukiorakennuksen ruokalaa, eli ruokailut hoidetaan Ylä- ja Alapuistojen omissa ruokaloissa. Lisäksi meille vapautui kokonaan Vuosaaren Urheilutalolta koululiikunnan käyttöön tilat, kun lukio sai uuteen rakennukseen omansa, Tossavainen iloitsi.

Nyt kun molemmat Puistopolun peruskoulun toimipisteet on remontoitu lähivuosina, odotellaan, että Pohjavedenkadun koulupiha saataisiin kuntoon.

– Yläpuiston uudisrakennuksen ja sisätilojen budjettiin ei mahtunut piha-alueen kunnostus. Piha on kalusteettomana asfaltti- ja hiekkakenttänä aika spartalaisen karu. Uskon ja toivon, että sekin saadaan kuntoon parin vuoden kuluttua, Pertti Tossavainen päätti toiveikkaana.

Haastattelu: Antti Honkanen
Kuvat: Pertti Tossavainen