Vuosaaren Satamapäivä luo uskoa ja iloa tulevaan

Nyt on kulunut jo toinen vuosi, kun suosituksi kasvanutta Vuosaaren Satamapäivä -tapahtumaa ei ole pystytty järjestämään koronapandemiasta johtuen.

– Pohdimme Helsingin Sataman kanssa vaihtoehtoja ja tulimme alkuvuoden tietojen valossa siihen tulokseen, että tapahtumaa pitää siirtää taas vuodella eteenpäin, kertoo tapahtuman tuottaja Pekka Pirkkala.

Vuosaaren Satamapäivä uusii ilmettään

– Halusimme kuitenkin muistuttaa olemassaolostamme ja luoda kaikille iloa ja uskoa tulevaisuuteen. Siksi olemme nyt uusineet ilmeemme ja julkaisseet muun muassa uudet netti- ja Facebook-sivut. Meillä pyörii syyskuun alun aikana kilpailuita ja muuta kivaa kanavissamme, Pirkkala sanoo.

Vuosaaressa ollaan oivallettu oikeita asioita

Satamapäivä pidettiin viimeksi vuonna 2019.

Satamapäivä pidettiin viimeksi vuonna 2019.

Vuosaaren Satamapäivä on syntynyt ja elänyt paikallisen yhteistyön myötä. Mukana tekemisessä ovat olleet paikalliset yritykset, koulut ja harrasteseurat.

– Täytyy olla erityisen kiitollinen siitä, että miten sitoutuneita kaikki toimijat ovat. Kun katsoo tapahtuman nettisivuilla videoita, joissa isojen yritysten edustajat istuvat Vuoniityn medialuokan oppilaiden haastateltavana, niin siinä on jotain erityistä. Huomattavasti uskottavampaa kuin seminaareissa pidettävät puheet yhteiskuntavastuusta. Vuosaaressa ollaan oivallettu oikeita asioita. Ja toki iso kiitos menee Helsingin sataman suuntaan, Pirkkala jatkaa.

Katse kohti vuotta 2022

Tapahtumassa yleisöllä on ollut mahdollisuus tutustua Vuosaaren satamaan, alueen yrityksiin ja toimintoihin, vierailla suurilla aluksilla sekä nauttia viihde-esityksistä ja maittavista herkuista.

– Tapahtuman konseptia hiotaan vuosittain, mutta vanhat suosikit ovat mukana jatkossakin. Vuosi 2019 oli ennätysvuosi kävijöiden suhteen niin Vuosaaren Satamapäivän kuin Visit Vuosaari Weekendin osalta. Toivottavasti pääsemme vuonna 2022 toteuttamaan niitä huimia suunnitelmia, mitä meillä oli valmiina jo viime vuodelle.

– Nyt alkaa tuntua siltä, että josko oikeasti menisimme parempaan päin. Toivottavasti en ole liian optimistinen, Pirkkala toteaa lopuksi hymyssä suin.

Lisätietoja tapahtumasta: www.vuosaarensatamapaiva.fi