Vuosaaren meriväylän ja satama-altaan syventämistyöt valmistuivat

Syventämisurakka alittui 10 miljoonalla eurolla.

Väyläviraston, Helsingin Satama Oy:n ja Helsingin kaupungin yhteishankkeena toteutettu Vuosaaren meriväylän ja satama-altaan syventämistyöt on saatu päätökseen. Vuosaaren syventämishanke valmistui aikataulussa, turvallisesti ja alle budjetin. Väylä otettiin käyttöön 30.11.2021. Hankkeessa nykyinen Vuosaaren meriväylä ja osa satama-alueesta syvennettiin 11 metristä 13 metriin. Hankkeen aikana maa-aineksia ruopattiin noin 1,1 miljoonaa kuutiota, josta saatiin 800 000 kuutiota louhetta hyötykäyttöön Helsingin aluerakentamisen tarpeisiin. Tämä vastaa noin 30 000 rekkakuormaa.

Hanke valmistui aikataulussa alittaen samalla kustannusarvion. Keväällä 2020 aloitettu hanke maksoi 26,5 miljoonaa euroa. Alkuperäinen budjettiarvio oli yli kymmenen miljoonaa euroa enemmän. Aiheutuneita kalastovaikutuksia kompensoidaan hankkeessa vielä vuoteen 2023 asti istuttamalla vuosittain alueelle 40 000 siianpoikasta.

Pääurakoiden valmistumisen jälkeen alueella viimeistellään vielä sataman poijuportin laajennus sekä Kuiva Hevosen eroosiosuojaus, jotka ovat osana EU-rahoitusta.