Vuosaaren frisbeegolfrata valmistumassa keväällä

Vuosaaren 8-väyläisestä frisbeegolfradasta tulee aloittelijaystävällinen. Helsingin kaupungin Kaupunkiympäristön toimialan toimeksiannosta kentän on suunnitellut WSP-Finland Oy. Kentän viitteellinen sijainti on merkitty keltaisella soikiolla ilmakuvaan.

Vuosaaren 8-väyläisestä frisbeegolfradasta tulee aloittelijaystävällinen. Helsingin kaupungin Kaupunkiympäristön toimialan toimeksiannosta kentän on suunnitellut WSP-Finland Oy. Kentän viitteellinen sijainti on merkitty keltaisella soikiolla ilmakuvaan.

Vuosaaren liikuntapuiston Kartanon jalkapallokenttien sekä jäähallin läheisyyteen sijoittuvan frisbeegolfradan rakentaminen on vielä hivenen kesken. Rakkauden Metsän viereen tulevan 8-väyläisen puistoradan rakentaminen aloitettiin kesällä 2021. Kaikille avoimen ja ilmaisen Helsingin kaupungin radan aukeamista on odotettu innokkaasti, sillä Itä-Helsingissä on pulaa suositun lajin suorituspaikoista.

Helsingin kaupungin Kaupunkiympäristön toimialan projektinjohtaja Kaija Laine, saako radalla jo pelata vai voiko keskeneräisellä radalla pelaamisesta olla jotakin haittaa?
– Pelaamisesta tuskin on tässä vaiheessa mitään haittaa.

Mitä töitä radalla vielä tehdään?
– Keväällä on tarkoitus tehdä puuttuvat viimeistelytyöt, joihin kuuluvat esimerkiksi radan väyläopasteiden kuntoon laittaminen.

Ilmeisesti näitä viimeistelytöitä ei voi talvella juurikaan tehdä?
– Näin on, eli kevättä täytyy odotella.

Milloin Vuosaaren frisbeegolfradan arvioidaan valmistuvan kokonaan?
– Näillä näkymin rata olisi toukokuussa kokonaan valmis.

Haastattelu ja ilmakuva: Antti Honkanen