Uutinen vuosien takaa: Vuosaaren poliisin haastattelu vuodelta 1965

Uutinen vuosien takaa -palstalla julkaistaan Vuosaari-lehden vanhoja uutisia.

Tämä uutinen julkaistiin Vuosaari-lehdessä 5.11.1965, joka oli Vuosaari-lehden historian ensimmäinen numero. Tuon numeron näköisversio on luettavissa täällä.

Vuosaaren poliisi: Ei pahempia häiriöitä

Syksyn koleus ja pimeys on karkottanut epäsosiaalisen aineksen Vuosaaren lähimaastosta, niin että siitä ei ole ollut sanottavaa haittaa enää viime aikoina, kertoi lehdellemme konstaapeli Erkki Nyström, jonka tavoitimme vuosaarelaisille jo tutuksi tulleen valkomustan poliisiauton puhelimeen.

Rakennustöiden edistyminen ja suurten asukasmäärien siirtyminen tänne on myös koko ajan puhdistanut ilmaa. Lokakuun viimeisen viikon aikana esimerkiksi ei tarvinnut autokyytiä tarjota kuin kolmelle puliukkojen veljeskuntaan kuuluvalle. Vastapainoksi on kyllä poliisin työtä lisännyt nuorison levoton liikehtiminen silloin tällöin. Normaalia hankalammaksi konstaapeli Nyström ei tilannetta leimannut, mutta toivoi kylläkin, ettei nuoriso itsekään pitäisi normaalina sellaista käyttäytymistä, mihin se eri tahoilla Helsinkiä silloin tällöin syyllistyy. Syy eräisiin nuorison täällä aiheuttamiin harmeihin on ollut selvästikin naapurialueiden iskujoukkojen vierailuissa, mutta täkäläisiä on kyllä liittynyt mukaan. Levoton nuoriso on ollut iältään viidestätoista ylöspäin.

Virkavallalla on keinonsa, mutta kodeilla, vanhemmilla paremmat. Asiallista ja tarpeen tullen tiukkaa otetta vanhemmilta toivoo konstaapeli Nyström, kun kysymme häneltä lääkkeitä. Nuoria on ymmärrettävä ja ymmärretään järjestyksen valvojien taholta, mutta parhaiten voivat juuri kodit kasvattaa nuoria puolestaan ymmärtämään velvollisuuksiaan ja oikeuksiaan yhteiskunnassa.

Kuinka kauan hoidatte tehtäväänne Vuosaaressa? tiedustelemme. – Minulla on Säätiön ja Asuntosäästäjien kanssa sopimus vuoden vaihteeseen. Alueliitoksen jälkeen valvonta siirtyy kaupungille normaaliin tapaan, vastasi konstaapeli Nyström jatkaen tiedustellessamme, mistä hänet tarvittaessa tavoittaa:

– Päivisin Isännöitsijätoimistosta tai sen välityksellä autosta puhelimella 511/11 227 ja myöskin vuorokauden pimeämmällä puoliskolla puhelimella 83 28 17.