Vuosaari-uinneissa imua

Altaaseen kisaamaan. Kuva: Thomas Broumand

Altaaseen kisaamaan. Kuva: Thomas Broumand

Vappuaattona 30.4. toukokuuta Vuosaaren Urheilutalolla uitiin ensimmäiset avoimet kisat sitten koronatauon. Uimaseura Orcan omien kasvattien lisäksi Vuosaaren valoissaan halliin saapuivat kymmenen muun seuran nuoria uimareita Helsingistä, Vantaalta, Haminasta, Tuusulasta, Nurmijärveltä ja Kirkkonummelta.

Kisassa uitiin 330 starttia. Vuosaari-uinnit on yksi harvoista kevätkaudella järjestettävistä 25 metrin altaan kisoista. Valoisa allastila ja nykyaikaiset starttitelineet tarjoavat hyvät edellytykset rikkoa aikarajoja kesän eri ikäsarjojen lasten ja nuorten SM-tason kisoihin.

Itähelsinkiläisiä kiinnostaa uinti

Tiukkaa kisaamista. Kuva: Thomas Broumand

Tiukkaa kisaamista. Kuva: Thomas Broumand

Kolme vuotta ehti vierähtää edellisistä Vuosaari-uinneista, mutta hallissa harjoitteleva Orca Hki ry on jatkanut toimintaansa keskeytymättä.  Seurassa ui 76 (sis. Masters-uimarit) lisenssiuimaria, ja seura tarjoaa myös uimakouluja ja -kursseja sekä ryhmiä eri ikäisille uinnin harrastajille ja erityisryhmille.

– Itse asiassa harrastajamäärämme ovat kasvussa, sekä kilpa- että harrasteuinti kiinnostavat lapsia ja nuoria. Kisojen järjestymisestä täytyy kiittää myös vapaaehtoisia, joita tarvitaan yli 20 henkilöä tällaisen kisan järjestämiseen, sanoi seuran kisassa itsekin tuomarina ollut puheenjohtaja Esa Lehtoila.

Teksti: Paula Ritanen-Närhi
Kuvat: Thomas Broumand

Orca Helsinki ry on lasten ja aikuisten uimaseura, joka on perustettu vuonna 2011.