Sataman kokonaistavaraliikenne kasvoi

Vuosaaren satama. Kuva: Eero Honkanen

Vuosaaren satama. Kuva: Eero Honkanen

Helsingin Sataman kautta kulkenut rahtiliikenne on jatkunut vilkkaana läpi pandemia-aikojen. Tammi–maaliskuussa kokonaistavaraliikennettä kulki 3,6 miljoonaa tonnia, mikä on 4,8 % enemmän kuin edellisen vuoden vastaavana aikana. Siitä tuontia oli 1,7 miljoonaa tonnia (+7,2 %) ja vientiä 1,9 miljoonaa tonnia (+1,6 %). 

Yksiköidyn tavaraliikenteen (eli Suomen ulkomaankaupan yksiköidyn tavaraliikenteen, eli konteissa, rekoissa ja perävaunuissa kuljetetun rahdin) määrä oli 3,1 tonnia (+ 4,5 %). Perävaunuilla kuljetettavan tavaran osuus kasvaa yhä. Konttiliikenne laski edellisestä vuodesta 7,2 % tonneissa mitattuna, kun taas kumipyöräliikenne (eli kuorma-autoilla, rekoilla ja perävaunuilla kuljetettu tavara) kasvoi 10,5 %. 

Helsingin sataman linjaliikenteessä kulki tammi–maaliskuussa reilut miljoona matkustajaa. Kasvuprosentti vuoden takaiseen vastaavaan aikaan verrattuna on huima 171 %, sillä alkuvuonna 2021 koronapandemian aikaiset matkustusrajoitukset olivat vielä tiukat.