Vuosaarenlahden venesatamaa on tarkoitus laajentaa

Ruusuniemellä Vuosaaren itäosassa, Vuosaaren sataman kupeessa, suunnitellaan Vuosaarenlahden venesatamaan laajennusta. Hankkeen lähtökohdista keskustellaan kaavakävelyllä Ruusuniemessä 9.6.2022.

Kaavaratkaisu mahdollistaa, että nykyistä Vuosaarenlahden venesatamaa voidaan laajentaa entistä suuremmalle venemäärälle ja useammalle veneilyyn liittyvälle toimijalle. Laajennus mahdollistaa Merenkulkijankujan eteläpuolisen alueen leventämisen uusille satamatoimintojen korttelialueille, nykyisen Merenkulkijanlaiturin aallonmurtajan leventämisen ja uuden aallonmurtajan toteuttamisen nykyisen aallonmurtajan itäpuolelle.

Nykyisen aallonmurtajan leventäminen mahdollistaa nykyisen venesataman venepaikkojen määrän nostamisen noin 900–1000 venepaikkaan, autopaikkojen nostamisen noin 400 autopaikalla ja veneiden talvisäilytyspaikkojen lisäämisen noin 150 paikalla.

Kaavaratkaisu valmistellaan, koska Puotilan venesatamasta poistuu laituri- ja talvisäilytyspaikkoja Puotilanrannan uuden asuinalueen rakentumisen myötä. Lisäksi venepaikoille arvioidaan Helsingin väestönkasvun myötä olevan entistä suurempi kysyntä.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan ja kaavan valmisteluaineistoon voi tutustua 30.5.–17.6.2022 seuraavissa paikoissa:

-Verkkosivuilla www.hel.fi/suunnitelmat

-Vuotalossa, Mosaiikkitori 2

-Itäkeskuksen kirjastossa, Turunlinnantie 1. 

-Myös suunnittelijaan voi olla yhteydessä. 

Suunnitteluun liittyvää aineistoa päivitetään Helsingin karttapalveluun https://kartta.hel.fi/suunnitelmat Mielipiteet osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta sekä valmisteluaineistosta pyydetään esittämään viimeistään 17.6.2022.