Tivolikin saapuu Vuosaaren Venetsialaisiin 26.–27.8.

Vuosaaren Venetsialaisilla on aina riittänyt väkeä. Tänäkin vuonna tarjolla on monenlaista koko perheen ohjelmaa tivolista ilotulitukseen saakka. Kuva vuoden 2019 juhlista.

Vuosaaren Venetsialaisilla on aina riittänyt väkeä. Tänäkin vuonna tarjolla on monenlaista koko perheen ohjelmaa tivolista ilotulitukseen saakka. Kuva vuoden 2019 juhlista.

Perinteiset Vuosaaren Venetsialaiset järjestetään tänäkin vuonna. Venetsialaisia vietetään Aurinkolahdessa 26.–27.8.2022 ja tänä vuonna tapahtuma-alue on kasvanut aiemmilta vuosilta. 

– Tapahtuma-alue ulottuu Kahvila Kampelasta rannan myötäisesti aina Katinkullanpuistikkoon asti. Perinteiseen tapaan tarjolla on livemusiikkia, hyvää ruokaa ja juomaa, sekä iloista koko perheen ohjelmaa ja yhdessäoloa. Tänä vuonna meillä on myös ilo saada tehdä yhteistä tapahtumaa Tivoli Sariolan kanssa, Kahvila Kampelan ja Cafe Biitsin yrittäjä, Vuosaaren Venetsialaisten projektipäällikkö Riina Dursun kertoo.

Venetsialaiset alkavat perjantai-iltana ja huipentuvat ilotulitukseen lauantai-iltana kello 21.45. 

Tivoli Sariola saapuu Venetsialaisille tänä vuonna ensimmäistä kertaa. 

– Olemme nyt ensimmäisenä vuonna mukana kolmen laitteen kera. Ketjukaruselli sijoittuu Kahvila Kampelan lähelle, perinteinen Hevoskaruselli Cafe Biitsin läheisyyteen ja Maailmanpyörä Katinkullanpuistikon kohdalle rannan viereen. Tämä on ollut pitkä henkilökohtainen unelmani, päästä rakentamaan New Yorkin Coney Island -tyyppistä huvittelualuetta veden äärelle. Aurinkolahtea täydellisempää paikkaa tälle saa hakea, Tivoli Sariolan toimitusjohtaja Ville Sariola toteaa hymyillen.

Vuosaaren Venetsialaisia on suunniteltu jo useamman vuoden ajan, mutta koronavuodet estivät yhteistapahtuman turvallisen toteuttamisen. 

– Vierailimme tivolin kanssa pariin otteeseen Vuosaaressa aiempina vuosina ja huomasimme nopeasti, että meidän kuuluisi ehdottomasti tulla rantaan laitteiden kanssa. Onneksi saimme tälle ajatukselle lämpimän ja innostuneen vastaanoton alueen toimijoilta. Odotan jo sitä tunnelmaa, kun tivolilaitteet valaisevat hiljalleen hämärtyvää loppukesän iltaa, Sariola kuvailee.

– Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleeksi nauttimaan kanssamme tästä ihanasta kesän päätöstapahtumasta, valon, tulen ja veden juhlasta, Dursun ja Sariola sanovat yhdessä.

Lisätiedot Vuosaaren Venetsialaisista löytyy Kahvila Kampelan Facebook-sivuilta.