Lukupiiri 20 vuotta

Naisten lukupiirin 21. toimintakauden avajaisia vietettiin ravintola Mainingissa 21.8. Lukupiirin vieraana oli kirjailija Marja-Leena Mikkola (kuvassa kolmas oikealta).

Naisten lukupiirin 21. toimintakauden avajaisia vietettiin ravintola Mainingissa 21.8. Lukupiirin vieraana oli kirjailija Marja-Leena Mikkola (kuvassa kolmas oikealta).

Stadin asukastalo Vuosaaressa (ent. Vuosaaren lähiöasema) toimiva Naisten lukupiiri on täyttänyt 20 vuotta. Porukka on pikku hiljaa vuosikymmenien mittaan vaihtunut, mutta meitä on vielä kolme naista, jotka aloitimme piirissä syyskuussa 2002.

Tällä hetkellä aktiivisia osallistujia on noin kymmenen. Haluammekin pitää piirin pienenä. Silloin kaikilla osallistujilla on tilaa ja aikaa tuoda esille oma näkemyksensä käsiteltävästä kirjasta. Keskustelemme kirjojen aiheiden innoittamina myös elämästä yleensä, sen iloista ja suruista.

Kokoonnumme noin kerran kuukaudessa elokuusta kesäkuuhun, 8–9 kertaa lukukaudessa. Vähän alle 200 kirjaa on käsitelty. Kirjat kukin lainaa itse kirjastosta, jotkut myös ostavat kirjoja.

Koska kirjoja on maailmassa miljoonia ja miljoonia, teimme alussa rajauksen, että käsittelemme vain naisten kirjoittamia kirjoja. Niitä on kyllä riittänyt. Vain muutama poikkeus on tehty.

Alussa luimme vuorotellen kansainvälistä ja kotimaista kirjallisuutta. Viime vuosina olemme kovasti tykästyneet kotimaisiin uusiin romaaneihin. Olemme lukeneet Rosa Liksomia, Sirpa Kähköstä, Heidi Köngästä, Katja Kettua ym.

Tapaamisissa juomme kahvia tai teetä ja napostelemme piiriläisten nyyttikesti-periaatteella tuomia pikku herkkuja.

Silloin tällöin meillä on ollut kirjailijavieras. 21. toimikautemme avajaisissa 21.8. ravintola Mainingissa vieraanamme oli kirjailija Marja-Leena Mikkola.

Marjaliisa Siira,
lukupiirin organisaattori 20 vuotta