Vuotalolla yhteisöllinen valoteos ja taidenäyttely

Säätiloja-valotaideteos

Valotaidetta Vuotalon edustalla.

Valotaidetta Vuotalon edustalla.

Vuotalon ympäristössä (Mosaiikkitori 2) on nähtävillä 17.11.–8.1. Säätiloja-valoteos. 

Säätiloja tuo puuskia, ropinaa ja myräkkää – ja paljon muita sääilmiöitä kuvioiden ja värien muodossa Vuotalon etupihalle ja sen ympäristöön. Sateinen ja pimeä vuodenaika otetaan vastaan lisäämällä valoa ja väriä kaupunkitilassa. Pihlajapuiden lomaan syttyy värikkäitä valoteoksia, joissa on erilaisia säätiloista inspiraatiota saaneita muotoja, värejä ja tulkintoja. Teos on nähtävissä monesta suunnasta. 

Valoteosten muodot ja värit ovat syntyneet alakoululaisille suunnatuissa työpajoissa. Projekti on Päivi Raivion (RaivioBumann) suunnittelema ja toteuttama yhteisötaide- ja kaupunkimuotoiluprojekti. Sen tavoitteena on tehdä Vuotalon etupihan ympäristöstä tunnelmallinen ja tarinallinen ja jatkaa tilan elävöittämistä myös talvikuukausina. Vapaa pääsy. 

Talventörröttäjät-näyttely

Vuotalon aulassa on nähtävillä 28.11.-8.1. Greta Salosen suunnittelema ja toteuttama näyttely Talventörröttäjät.

Vuotalon aulassa on nähtävillä 28.11.-8.1. Greta Salosen suunnittelema ja toteuttama näyttely Talventörröttäjät.

28.11.–8.1. Vuotalon aulassa on nähtävillä näyttely Talventörröttäjät. 

Talvella luonto hämärtyy, hiljenee ja lepää, ja samaan aikaan talventörröttäjät valtaavat Vuotalon gallerian. Talventörröttäjät ovat kasveja, jotka syksyn tullen kuivuvat ja jäävät talveksi pystyyn hangelle. Näyttely koostuu sadoista valaistuista talven kasveista, jotka on tehty työpajoissa syksyn aikana. Lainehtiva valo kehottaa pysähtymään kiireettä ja tutkimaan talventörröttäjiä läheltä. 

Yksittäiset talventörröttäjät muodostavat suuren kokonaisuuden, jossa näkyy jokaisen osallistujan kädenjälki. Näyttelyn on suunnitellut ja toteuttanut kuvataiteilija Greta Salonen. Vapaa pääsy.