Seniorikeskus vuonna 2028?

Kilpailun voittanut Heiska-ehdotus. Seniorikeskus nousee Palvelukeskus Albatrossin yhteyteen.

Seniorikeskus nousee palvelukeskus Albatrossin yhteyteen.

Sosiaali- ja terveyslautakunta käsitteli kokouksessaan 20.12. Helsingin kaupunkiympäristön toimialan Asuntotuotantotoimiston lautakunnalta pyytämää lausuntoa Vuosaaren suunnitellun seniorikeskuksen rakentamisesta. Lausunto meni lautakunnassa läpi, mutta siihen lisättiin jäsen Sinikka Vepsän (sd.) vastaehdotus, joka kuului seuraavasti: ”Hankkeen jatkovalmistelussa  tulee erityisesti  kiinnittää huomiota  henkilöstön toimistotyö- ja taukotilojen riittävyyteen, toimivuuteen  sekä viihtyvyyteen.”

Tavoitteena on luoda esteetön, turvallinen ja kodinomainen asumis- ja palveluympäristö ikääntyneille Bertha Pauligin katu 9:ään. Vuosaaren seniorikeskus tulisi jo olemassaolevan palvelukeskus Albatrossin yhteyteen siten, että rakennukset muodostavat toiminnallisen ja arkkitehtonisen kokonaisuuden. Seniorikeskukseen sijoittuisi palvelukeskus, päivätoimintayksikkö, avopalvelutiloja, iäkkäiden tehostetun palveluasumisen ryhmäkoteja 195 asukkaalle, sosiaali- ja terveystoimialan työ- ja sosiaalitiloja, ravintokeskus sekä seniorikeskuksen toimintaa tukevat huolto- ja varastotilat.

Kohteen rakennuttaisi Asuntotuotantotoimisto (Att), ja se tulisi Helsingin kaupungin asunnot Oy:n (Heka) omistukseen. Alustavan aikataulun mukaan rakentaminen aloitettaisiin alkuvuonna 2025 ja seniorikeskus otettaisiin käyttöön 2028.