SPR toimitti lahjoja itähelsinkiläisille palvelutaloille

SPR:n Itä-Helsingin osaston ystävävapaaehtoinen Leila Pohjolainen (vas.) luovutti joulukorttipaketin Myllypuron seniorikeskuksen sosiaaliohjaaja Satu Paukulle.                Kuva: Roosa Laaksonen

SPR:n Itä-Helsingin osaston ystävävapaaehtoinen Leila Pohjolainen (vas.) luovutti joulukorttipaketin Myllypuron seniorikeskuksen sosiaaliohjaaja Satu Paukulle. Kuva: Roosa Laaksonen

SPR:n Itä-Helsingin osasto kävi luovuttamassa yhteensä 323 joulukorttia kolmeen eri itähelsinkiläiseen palvelutaloon, Itäkeskuksen ja Puotilan palvelutaloon sekä Myllypuron seniorikeskukseen.

Osasto keräsi joulutervehdyksiä joulukuun alussa Itäkeskuksen Kontissa ja sen edustalla järjestetyssä pikkujoulupäivystyksessä.

Tapahtumassa esittäytyi myös osaston vasta käyttöönsä saama uusi pelastuspalveluauto, joka on muutaman vuoden ikäinen Helsingin pelastuslaitokselta lahjoituksena saatu ambulanssi. Se veti puoleensa erityisesti perheen nuorimpia, kun osasto tarjoili glögiä ja pipareita tuiskussa paikalle tarponeille ihmisille.

Sisällä Kontissa lapset pääsivät myös tutustumaan terveydenhuollon toimintaan Nallesairaalassa.

Nyt jo toista kertaa järjestetyn joulukorttitempauksen lisäksi SPR:n Itä-Helsingin osasto tekee palvelutalojen kanssa muutakin yhteistyötä.

Vapaaehtoistyön tarve näissä paikoissa on suuri. Siihen ei ole pakko sitoutua pitkäksi aikaa, vaan myös keikkamuotoinen apu on tervetullutta. 

– Kysyntää on erityisesti ulkoilukavereille, jumppatuokioiden ohjaajille ja monikulttuurisen keskusteluryhmään osallistuville, osaston ystävätoiminnan vetäjät Leila Pohjolainen ja Roosa Laaksonen kertovat.