Vuosaareen shukokai karaten MM-mitaleita

Eetu Hellberg, Juuso Hellberg, Sensei Rajala ja Mira Kokkonen

Eetu Hellberg, Juuso Hellberg, sensei Jarmo Rajala ja Mira Kokkonen.

Helsingin Shukokai Karaten edustajat osallistuivat 12.–16.7.2023 Etelä-Afrikan Kapkaupungissa pidettyihin shukokai karaten maailmanmestaruuskisoihin menestyksekkäästi.

Vuosaaren Urheilutalolla harjoittelevan Helsingin Shukokai Karaten Mira Kokkonen otteli 18–20-vuotiaiden naisten raskaan sarjan maailmanmestariksi viime vuoden Euroopan mestaruuden jatkoksi. Lisäksi Mira oli ankkurina naisten joukkueessa, joka voitti upeasti naisten joukkue-kumiten maailmanmestaruuden. Mira voitti Kapkaupungin kisoissa seitsemän kahdeksasta ottelustaan halliten niitä suvereenisti yhden ottelun päättyessä tasan. Lisäksi Mira voitti MM-pronssia naisten joukkue-katassa. Vuosaareen saatiin näin kaksi maailmanmestaruutta ja yksi MM-pronssi.

Kuvassa vasemmalta edessä maailman päävalmentajat shihan Thompson, shihan Marinus, shihan Bressaw ja Kapkaupungin pormestari Dan Plato. Palkintopallin ykköspaikalla Mira Kokkonen.

Lisäksi Helsingin Shukokaista Suomea edustivat veljekset Juuso ja Eetu Hellberg, jotka osallistuivat ensimmäistä kertaa aikuisten MM-kilpailuihin. Tuliaisina oli upeita otteluita ja kosolti kokemusta sekä henkilökohtaisissa kumite- ja katasarjoissa että joukkueissa, mutta tällä kertaa mitalisijat jäivät saavuttamatta. Molempien kohokohta kisoissa oli henkilökohtainen kata. Miesten katassa oli osallistujia lähes 80, ja Juuso Hellberg selvitti upeasti tiensä sijoille 5–8 voittamalla kolme viidestä ottelustaan ja Eetu Hellberg sijoille 9–16 voittamalla kolme neljästä ottelustaan.

Helsingin Shukokain päävalmentaja, sensei Jarmo Rajala toimi kisoissa yhtenä päätuomarina, tuomiten muun muassa miesten joukkueottelun finaalin, joka otellaan kisojen kohokohtana viimeisenä lajina.

Elokuun alkeisryhmä alkaa maanantaina 28.8. ja ilmoittautumiset https://shukokai-helsinki.myclub.fi tai helsinki@shukokai.fi