Räppäri vangittuna neljästä tapon yrityksestä

Länsi-Uudenmaan poliisi kertoi heinäkuun lopulla, että se oli vanginnut 21-vuotiaan miesräppärin 30.6.2023 todennäköisin syin epäiltynä neljästä tapon yrityksestä. Vangitseminen liittyy ammuskeluun Espoon Karakalliossa sijaitsevassa parkkihallissa 23.3.2023. Tapauksessa on neljä muutakin epäiltyä sekä muitakin epäiltyjä rikosnimikkeitä. Syytteen nostamisen määräpäiväksi oikeus on määrännyt 26.10.2023.

Lehden tietojen mukaan vangittu räppäri on asunut Vuosaaressa. Hänet on tuomittu vuonna 2021 3 vuoden ja 4 kuukauden vankeuteen tapon yrityksestä pääkaupunkiseutulaisten katujengien vihanpitoon liittyvässä puukotuksessa. Tässä tapauksessa espoolaiseen katujengiin kuulunut räppäri puukotti itähelsinkiläisen katujengin yhtä pääjäsentä Itäkeskuksessa. Puukotuksesta tulleen vankeustuomion räppäri ehti suorittaa ennen uusia rikosepäilyjä.

Puukotustapaus ei liittynyt nyt käräjäoikeudessa lukuisia tuomioita saaneeseen vuosaarelaiseen RK-98-katujengiin, vaan puukotuksen kohteena oli toisen itähelsinkiläisryhmän jäsen. Puukotuksen oikeudenkäynnissä ei myöskään viitattu katujengeihin, vaan puhuttiin melko tavanomaisesta katuväkivallasta.