Nuottasaaren luvaton nuotiopaikka purettu

Kuvan luvaton nuotiopaikka Nuottasaaressa purettiin Pro Uutelan toimesta sunnuntaina 20.8.

Kuvan luvaton nuotiopaikka Nuottasaaressa purettiin Pro Uutelan toimesta sunnuntaina 20.8.

Sunnuntaina 20.8. Pro Uutela -yhdistyksen väki kävi purkamassa Nuottasaaren luvattoman nuotiopaikan. Eläviä puita on nuotiopaikan vieressä sahattu ja niistä on hakattu kirveellä nuotioon sytykkeitä. Roskien määrä saarella on myös huomattava, vaikka siellä on moni luonnonystävä käynyt kesän mittaan siivoilemassa grillijuhlien jälkiä.

– Avotulen tekeminen herkällä luontoalueella on riskialtista ja aiheuttaa välittömän metsäpalovaaran. Silokallioiden pinnan ja rantakivet tuli tuhoaa peruuttamattomasti: kuumuus voi halkaista kovankin kiven ja nuotiopaikan jäljiltä kallio on rosoinen ja nokinen. Ainutlaatuinen merimaisema rantoineen tulisi säilyttää koskemattomana kaikille nautittavaksi, toteaa Pro Uutela -yhdistys sosiaalisessa mediassa julkaisemassaan vetoomuksessaan.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Nuottasaaren tuhoja.

Nuottasaaren tuhoja.

– Vierailkaa idyllisessä Nuottasaaressa ja ihailkaa sen kaunista rantaa kallioineen ja mäntyineen, mutta jos näette uusia nuotioita, niin teillä on oikeus ja velvollisuus puuttua asiaan! Jos puhe ei auta, niin soittakaa poliisille – tämä on kaupungin virallinen ohje. Tulenteko on Uutelassa sallittu vain virallisilla grillipaikoilla (Nuottaniemen grillipaikka, Niemenapajan grillikatos ja Uutelan kota), yhdistys vetoaa.