Jättilautapeli pelattavissa Vuotalon edustalla

Vuotalon pihalle on maalattu Maailman ympäri -jättilautapeli. Sitä voi pelata vielä 30.9. saakka. Pelissä seikkaillaan eri mantereilla erilaisia tehtäviä suorittaen ja pelaaja toimii itse pelinappulana. Pelin jättiarpakuutiot on lainattavissa maksutta Vuotalon infosta. Kuva: Miemo Penttinen

Vuotalon pihalle on maalattu Maailman ympäri -jättilautapeli. Sitä voi pelata lumen tuloon saakka. Pelissä seikkaillaan eri mantereilla erilaisia tehtäviä suorittaen ja pelaaja toimii itse pelinappulana. Pelin jättiarpakuutiot on lainattavissa maksutta Vuotalon infosta. Kuva: Miemo Penttinen

Maailman ympäri -niminen jättilautapeli valmistui kesällä Vuotalon (Mosaiikkitori 2) pihalle. Kyseessä on kansainvälinen Bloombergin Asphalt Art -hanke, jossa on mukana 19 kaupunkia Euroopasta. Projektin ideana on ollut toteuttaa julkiseen kaupunkitilaan jokin turvallisuutta ja yleistä viihtyvyyttä parantava visuaalinen teos – sekä osallistaa paikallisia asukkaita sen suunnitteluun.

Vuotalon pihalle maalattu jättilautapeli toteutettiin yhdessä Helsinki Urban Artin kanssa, joka on urbaaniin taiteeseen ja kaupunkikulttuuriin erikoistunut yhdistys. Pelin suunnitteluun ja toteuttamiseen osallistui noin 500 lasta ja nuorta omine ehdotuksineen ja ideoineen enimmäkseen päiväkoti- ja koululaistyöpajoissa. Peli maalattiin osallistavissa työpajoissa kesäkuussa.

Maailman ympäri -pelissä seikkaillaan eri mantereilla erilaisia tehtäviä suorittaen, ja pelaaja toimii itse pelinappulana. Säännöt löytyvät Vuotalon pihalta, ja pelissä käytettävät jättiarpakuutiot voi lainata Vuotalon infosta. Peliä voi pelata omatoimisesti Vuotalon pihalla lumen tuloon saakka ja sen jälkeen taas keväällä. Peli on saanut innostuneen vastaanoton alueella, ja pelaajia on ollut päivittäin.

Peli tukee myös kaupungin visiota lisätä asukkaiden viihtyvyyttä, hyvinvointia ja osallisuutta taiteen ja kulttuurin keinoin.