Ylilääkäri Joel Ketola siirtyi Lahteen

Vuosaaren asiakasraati kiitti ylilääkäri Joel Ketolaa aktiivisesta toiminnasta ja kukitti hänet viimeisessä kokouksessaan marraskuussa. Kuva: Marja Nyman

Vuosaaren asiakasraati kiitti ylilääkäri Joel Ketolaa aktiivisesta toiminnasta ja kukitti hänet viimeisessä kokouksessaan marraskuussa. Vuosaaren asiakasraati kiitti ylilääkäri Joel Ketolaa aktiivisesta toiminnasta ja kukitti hänet viimeisessä kokouksessaan marraskuussa. Kuva: Marja Nyman

Vuosaaren terveysaseman ylilääkäri Joel Ketola (LL, KTK), 34, aloitti uudessa virassa Lahden sote-keskuksen ylilääkärinä joulukuun alussa. Hän toimii osana Harjun terveyden moniammatillista johtoa muun muassa lääkärien esimiehenä ja osallistuu toiminnan kehittämiseen. Tarkoitus on parantaa hoidon saatavuutta ja jatkuvuutta Päijät-Hämeessä.

Lahden sote-keskus on väestövastuultaan Suomen suurin sote-keskus. Sen lääkäreillä on vuosittain lähes satatuhatta vastaanottokäyntiä.

Vuosaaressa Ketola toimi terveysaseman ylilääkärinä ja kehittäjälääkärinä sekä lääkärinä Helsingin Kalasataman terveysasemalla. Täällä ollessaan Ketola pyrki aktiivisesti kehittämään myös Vuosaaren terveys- ja hyvinvointiaseman toimintaa ja kuunnella asiakkaita. Hän osallistui säännöllisesti tavallisista asukkaista kootun, toimintaa kehittävän asiakasraadin toimintaan.

Vuosaareen ei ole vielä valittu uutta ylilääkäriä. Siirtymävaihe hoidetaan sijaisvoimin.

Teksti ja kuva: Marja Nyman