Räppärin syytteet tapon yrityksistä kaatuivat käräjäoikeudessa

Kuten Vuosaari-lehti aiemmin uutisoi, 21-vuotiasta miesräppäriä syytettiin Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa neljästä tapon yrityksestä sekä ampuma-aserikoksesta yhdessä 20-vuotiaan miehen kanssa. Syytteen tapahtumat liittyivät Espoon Karakalliossa sijaitsevan pysäköintihallin ja sen ulkopuolella 23.3.2023 tapahtuneeseen ampumavälikohtaukseen.

Räppärin seurueesta oli ammuttu pistooleilla yhteensä vähintään neljä laukausta toista seuruetta kohti. Yksi luodeista osui yhtä miestä vatsaan ja toinen luoti toista miestä käteen. Syytteet tulivat yhteensä neljästä tapon yrityksestä, sillä syyttäjän mukaan myös kahta muuta miestä kohti oli ammuttu ilman osumaa. Sairaalahoitoon hakeutuneet uhrit selvisivät hengissä.

Syyttäjä vaati molemmille syytetyille kymmenen vuoden vankeusrangaistuksia neljästä tapon yrityksestä ja ampuma-aserikoksista. Käräjäoikeudessa todettiin riidattomaksi, että syytetyt olivat paikalla ampumistilanteessa. Oikeuden mukaan jäi kuitenkin selvittämättä, kuka laukaukset ampui, minkä vuoksi miesten syytteet kaatuivat. 20-vuotias mies tuomittiin Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa 21.12.2023 ampuma-aserikoksesta 40 päivän ehdolliseen vankeuteen, sillä hän piti luvattomasti hallussaan pistoolia ja patruunoita.

Lehden tietojen mukaan syytteistä vapautunut räppäri on asunut Vuosaaressa.