Viikinkien kiekkovuosi alkoi kolmella voitolla

Viikingit–Jäähonka 8–3

Viikingit aloitti vuoden 2024 pelit 5.1., kun vieraaksi saapui viime kauden mestari Jäähonka Espoosta. Sarvipäät saivat jalkeille pitkän tauon jälkeen täyden kokoonpanon, kun sairastuvalta ja loukkaantuneiden joukosta palasi pelaajia vahvuuteen. Voittonumerot 8–3 toivat täyden pistepotin itäläisille usean pelaajan onnistuessa pisteiden valossa.

Viikinkien maalintekijöinä kunnostautuivat Sami Narkia, John Gästrin, Mikko Jauhiainen, Markus Immonen, Eero Virkamäki, Santtu Sulander (1+3) ja Joni Järä (2+1). maalissa pelanneelle Veikka Vepsäläiselle torjuntoja kertyi 37.

Viikingit–KHT 5–3

KHT sai perjantain pelissä luotua painetta Viikinkien Veikka Vepsäläisen vartioimalle maalille. Vepsäläinen loukkaantui pian tämän tilanteen jälkeen ja maalille luisteli Rasmus Karhu.

KHT sai perjantain pelissä luotua painetta Viikinkien Veikka Vepsäläisen vartioimalle maalille. Vepsäläinen loukkaantui pian tämän tilanteen jälkeen ja maalille luisteli Rasmus Karhu.

Viikingit pelasi kaksi peliä viime viikonloppuna. Perjantaina 12.1. se kohtasi kotonaan Vuosaaressa KHT:n Klaukkalasta sekä sunnuntaina 14.1. HaKi:n vieraissa Lohjalla. Molemmat ottelut seurasivat miltei samanlaista kaavaa, kun voittajan selvittämiseksi vaadittiin täydet 60 minuuttia.

Perjantain ottelussa johtoasemia vaihdettiin puolin ja toisin, kunnes itäläisten Dennis Korpelainen naulasi voittomaalin klaukkalalaisten viettäessä mustaa hetkeä, jolloin Viikingit teki kaksi maalia 12 sekunnin sisään. Voittolukemat 5–3 komeilivat taululla peliajan päättyessä.

Ottelun maalintekijöinä Viikingeiltä olivat Arttu Valta, Markus Immonen, Sami Narkia, Dennis Korpelainen ja Joni Järä. Maalissa aloittanut Veikka Vepäsäläinen torjui kahdeksan laukausta, kunnes 1–2-tilanteessa maalille vaihdettiin Rasmus Karhu, jolle torjuntoja kertyi 24.

HaKi–Viikingit 3–5

Sunnuntaina 14.1. joukkue suuntasi Lohjalle kohtaamaan Harjun Kiekon (HAKI) lievästi siipirikkoisena, kun jalkeille saatiin vain neljä puolustajaa. Täydet 60 minuuttia taistelua toi kuitenkin samat 5–3-voittolukemat, kuten aikaisemmassa pelissä. Viikkari-laumalle siis täydet kuusi pistettä viikonlopulta.

Ottelun kaikista maaleista vastasi itäläisten ykköskenttä. Maalintekijöinä kunnostautuivat Santtu Sulander (2), Markus Immonen (2), ja Joni Järä (1+2). Järä on 2. divisioonan pistepörssin kolmantena pistein 19+16=35. Maalissa pelanneelle Matti Riekille kertyi hurjat 47 torjuntaa.

Pelit jatkuvat 19.1.

Sarja jatkuu Viikinkien osalta perjantaina 19.1., kun Vuosaaren Aimo Mäkinen Areenalle (Pallokuja 6) saapuu vieraaksi NKV Nummelasta. Kiekko tippuu jäähän klo 19.35 ja otteluun on vapaa pääsy.

Miesten jääkiekon 2. divisioona, lohko 1, sarjataulukko

Tuuski 44
Jää-Ahmat 43
GrIFK 37
Jäähonka 36
Viikingit 33
Wolf 28
HAKI 24
KelA 22
KHT 16
NKV 8