Irronnut perävaunu täynnä happoa sekoitti aamuliikennettä – katso video

Kehä III:lla tapahtui liikenneonnettomuus tiistaina 16.1. noin kello 8 aikaan. Vuosaaren sataman tietunnelin jälkeen Kehä III:lla raskaan ajoneuvon peräkärry irtosi ja jäi poikittain tielle.

Helsingin liikennevalvontatoiminnan johtaja, ylikomisario Dennis Pastersteinin X-viestisovelluksen kirjoituksen mukaan Vuosaaren satamasta liikkeelle lähteneen puoliperävaunullisen rekan kuskille kävi paha huolimattomuusvirhe, sillä kuski ei ollut varmistanut, että perävaunun vetokytkin on kiinni. Tästä syystä puoliperävaunu irtosi tunnelin jälkeen keskelle tietä.

Juttu jatkuu videon jälkeen…

Pelastuslaitoksen henkilökunta huomasi onnettomuuspaikalla, että puoliperävaunun kyydissä oli 5 000 kilogrammaa happoa. Huonommalla tuurilla lastin lähteminen karkuteille olisi voinut aiheuttaa pahaa jälkeä. Kuljettajan ajokortti otettiin hyllylle, minkä lisäksi hän sai 25 päiväsakkoa vakavasta piittaamattomuudesta liikenneturvallisuutta kohtaan.

Onnettomuuden takia liikenne Kehä III:lla ja Vuosaaren tunnelin läheisyydessä oli jonkin aikaa poikki, mikä sekoitti alueen liikennejärjestelyjä.