Vielä voi vaikuttaa Itä-Helsingin kahdeksan OmaStadi-hankkeen toteutukseen

Aurinkolahden talviuintipaikan edustalle kaavaillaan saunaa. Kuva: Timo Honkanen

Aurinkolahden talviuintipaikan edustalle kaavaillaan saunaa. Kuva: Timo Honkanen

41 962 helsinkiläistä äänesti OmaStadissa, ja nyt kaupunki valmistelee 45 äänestyksessä eniten ääniä saaneen ehdotuksen toteutusta. Kahdeksan näistä kohdistuvat itäiseen Helsinkiin, ja niissä painottuu erityisesti merellisyys, urheilu, lähiluonto ja siisteys. Itäisellä suurpiirillä, johon Vuosaari kuuluu, äänensä antoi 5 329 asukasta, ja nuorten äänestysaktiivisuus kasvoi verrattuna viime kierrokseen.

– Järjestin itse erilaisia äänestystempauksia muun muassa Aurinkolahden peruskoulussa ja Vuosaaren lukiossa. Lisäksi tiedän, että oppilaat äänestivät myös Puistopolun peruskoulussa ja Merilahden peruskoulussa. Suuri kiitos alueen kouluille tästä työstä, sanoo Vuosaaresta vastaava Helsingin kaupungin stadiluotsi Johannes Jauhiainen.

Asukkaiden mahdollisuus vaikuttaa ei kuitenkaan loppunut äänestykseen. Sen sijaan Helsingissä järjestetään huhti- ja toukokuussa kolme tapahtumaa, joissa asukkaat ja kaupungin asiantuntijat keskustelevat ja suunnittelevat yhdessä sitä, miten läpimenneitä hankkeita toteutetaan. Itä-Helsingin hankkeita käsitellään 15.5. kello 17–19.30 Kulttuurikeskus Stoassa Itäkeskuksessa, ja tapahtumassa on lapsille puuhanurkka sekä aikuisille kahvitarjoilu. Lisäksi hankkeita voi kommentoida omastadi.hel.fi-sivustolla mihin kellonaikaan tahansa 8.–21.4.2024.

– Toivottavasti jokainen asukas löytää itselleen toimivan tavan osallistua ja vaikuttaa. Yhteinen keskustelu kaupungin kehittämisestä on tärkeä osa OmaStadia. Kaupunkilaisilla on hyvää paikallistietoa, ja asiantuntijat tietävät taas esimerkiksi rakentamiseen liittyvistä asioista. Toisia kuunnellen ja toisilta oppien saadaan yhdessä konkretiaa suunnitelmiin. Tavataan siis toivon mukaan 15.5 Stoassa! Johannes Jauhiainen päättää.

OmaStadin äänestystulos, itäinen suurpiiri 2024

* Roskat pois! – Lisää roska-astioita Itäiselle suurpiirille.
* Kukkaloistoa ihmisille ja pölyttäjille.
* Helsingin saaristoon ilman omaa venettä.
* Lisää ulkokuntosaleja itäiselle suurpiirille.
* Kontulan ostarista koko Helsingin kulttuuriostari.
* Nurmialueita niityiksi.
* Sauna Aurinkolahden talviuintipaikalle.
* Lampaat vieraslajien torjujiksi (selvitystyö).