OmaStadin kolmatta kierrosta juhlistetaan 11.6.

OmaStadin avulla pääsee vaikuttamaan oman kotikaupungin kehitykseen.              Kuva: Kimmo Brandt

OmaStadin avulla pääsee vaikuttamaan oman kotikaupungin kehitykseen. Kuva: Kimmo Brandt

Helsinki haluaa kiittää kaikkia OmaStadin kolmannelle kierrokselle osallistuneita kaupunkilaisia. Siksi Aleksanterinkadulla sijaitseva Helsingin kaupunginmuseo täyttyy tiistaina 11. kesäkuuta kello 16–18 musiikista, kohtaamisista ja kiitospuheista.

OmaStadin kolmannen kierroksen aikana yli 42 000 asukasta osallistui äänestämiseen ja yhteiskehittämiseen. Onnistuneen osallistuvan budjetoinnin kolmannen kierroksen tekivät aktiiviset helsinkiläiset, kaupungin työntekijät, asiantuntijat, järjestöt ja vapaaehtoiset yhdessä.

Helsinkiläiset ovatkin tervetulleita juhlistamaan OmaStadin kolmatta kierrosta, Helsinkiä ja virittäytymään juhlatunnelmaan ennen 12. kesäkuuta vietettävää Helsinki-päivää.

Kiitosjuhla kruunaa kolmannen kierroksen

Helsingin kaupunginmuseossa järjestettävän kiitosjuhlan ohjelmassa on kesäisen musiikin lisäksi kiitospuheita, joista yhden pitää Helsingin pormestari Juhana Vartiainen.

– Osallistuva budjetointi istuu Helsinkiin ja helsinkiläisille luontevasti. Asukkaiden ajatuksia rohkaistaan OmaStadin avulla esille. Äänestyksessä menestyneet ehdotukset kehitetään toteutettaviksi hankkeiksi yhdessä kaupungin asiantuntijoiden kanssa. Kannustan mielelläni tällaiseen luovuutta lisäävään toimintaan, joka lisää pääkaupunkimme viihtyisyyttä, Vartiainen sanoo.

– Toimivaa demokratiaa ei tule pitää itsestäänselvyytenä. OmaStadi on onnistunut keino vahvistaa lähidemokratiaa tukemalla  keskustelua yhteisistä asioista, luomalla yhteisöllisyyttä ja ymmärrystä vaikuttamisesta sekä yhteisten asioiden hoitamisesta kaupungissa, OmaStadista vastaava kehittämispäällikkö Kirsi Verkka toteaa.

Kevättalvella helsinkiläiset äänestivät lähes 700 ehdotuksesta 45 hanketta toteutettavaksi. Kaupunkilaiset osallistuivat hankkeiden toteutuksen suunnitteluun yhdessä kaupungin asiantuntijoiden kanssa OmaStadin verkkosivustolla ja tilaisuuksissa. Kaikkien hankkeiden suunnittelua ja toteutusta voi seurata sivustolla omastadi.hel.fi

Osallistuva budjetointi on vakiintunut toimintatapa Helsingissä. Se innostaa kaupunkilaisia osallistumaan ja vaikuttamaan. Meneillään olevalla OmaStadin kolmannella kierroksella käytetään 8,8 miljoonaa euroa asukkaiden ehdottamien ja äänestämien hankkeiden toteuttamiseen.

Helsingin kaupunginmuseo sijaitsee Senaatintorin kulmalla osoitteessa Aleksanterinkatu 16. Helsinkiläiset ovat tervetulleita kaupunginmuseoon OmaStadin kiitosjuhlaan tiistaina 11. kesäkuuta kello 16–18 ilman erillistä ilmoittautumista.