Näyttelijä Milo Snellman on viihtynyt lapsesta asti kameran edessä ja takana

Milo Snellmanin mielestä Vuosaaresta löytyy monipuolisesti kuvauspaikkoja.

Milo Snellmanin mielestä Vuosaaresta löytyy monipuolisesti kuvauspaikkoja. Kuva: Darius Abadieh

19-vuotias näyttelijä ja elokuva-alan opiskelija Milo Snellman muutti joulukuussa 2023 Aurinkolahteen perheensä ja lemmikkikoira Inton kanssa. Nuorukainen on nähty elokuvien, televisiosarjojen, mainosten ja musiikkivideoiden lisäksi esimerkiksi teatterin ja oopperan lavalla. Lisäksi hän myös tekee sisältöä Youtubeen sekä ohjaa elokuvia, ensimmäisen pitkän elokuvansa Snellman ohjasi vain 15-vuotiaana.

Oli luonnollista, että näyttelijä Susanna Snellmanin poika aloitti jo 5-vuotiaana näyttelemisen. Merkittävimmäksi roolikseen näyttelijänä Snellman sanoo toisen lapsipäärooleista Hevisaurus-elokuvassa 9-vuotiaana vuonna 2015.

– Tavoitteeni näyttelijänä on välittää tarinoita ja tunteita sekä pystyä toimimaan ammattilaisena ja elättää itsensä näyttelijänä tai muuten audiovisuaalisella alalla. Näyttelijänä haluan vielä oppia enemmän alasta ja näytellä vielä ulkomaillakin elokuvissa, Snellman toteaa.

Ohjaaminen intohimona

Snellmanin näyttelemisen rinnalla on kulkenut suuri kiinnostus toimia myös kameran toisella puolella. Ei siis olisi ihme, jos hän työskentelisi jossain vaiheessa vaikkapa elokuvaohjaajana.

– Tarinan kertominen visuaalisin keinoin on kiehtonut minua ihan pienestä asti. Olen esimerkiksi itse kuvannut puhelimella ja käsitellyt koneella materiaalia jo ennen Hevisauruksen aikaa. Se myös helpottaa työtäni näyttelijänä, että ymmärrän ja olen kiinnostunut esimerkiksi kuvauksesta ja ohjaamisesta, toteaa Ei haukku haavaa tee -televisiosarjassa yhtä päärooleista kaksi tuotantokautta näytellyt vuosaarelainen.

Vuosaari tuttu paikka

Snellman on viihtynyt hyvin Vuosaaressa, joka oli hänelle ennestään tuttu paikka. Hevisaurus-elokuvan kohtauksia kuvattiin Vuosaaressa, ja myös nuoren miehen itse tekemä uusin pitkä filmi on kuvattu vanhan kotipaikan Viikin lisäksi osittain Vuosaaressa.

– Vuosaaressa on todella hyviä paikkoja kuvaamiseen. Kuvasimme kesällä 2023 Vuosaaressa rannalla uusimpaan elokuvaani taistelukohtauksen, josta tuli todella hieno. Esimerkiksi juuri Vuosaaren rannat ovat visuaalisesti hienoja kuvauspaikkoja, Snellman sanoo.

Kännykällä elokuvia tekemään

Milo Snellman suosittelee tarinankerronnasta kiinnostuneita kaivamaan puhelimensa taskusta, sillä melkein kaikilla kännyköillä ja tekoälyllä voi helposti luoda kaikenlaista visuaalisesti kiinnostavaa ja jopa elokuvia, kuten hän itse tekee.

– Suosittelen tekemään itse ja kokeilemaan eri tapoja kertoa tarinoita visuaalisin keinoin ja käyttämään omaa mielikuvitustaan. Tietysti on suuri ero sillä, tekeekö itselleen ja omaksi ilokseen ja harjoitellakseen vai tekeekö suurelle yleisölle kaupallisessa tarkoituksessa elokuvia. Mutta matalalla kynnyksellä ja halvalla voi oppia paljon elokuvista tekemällä itse, Snellman kannustaa.

Youtube haltuun

Vapaa-ajallaan kavereidensa ja audiovisuaalisten asioiden parissa viihtyvä Snellman unelmoi tällä hetkellä näyttelijä- ja ohjaustöiden lisäksi siitä, että hänestä tulisi ammattimainen Youtube-sisällöntuottaja. Hän aloitti keväällä tekemään Youtubeen pelivideoita Mailou-nimellä, kunnes huomasi, ettei lapsuuden unelma ollutkaan sitä mitä toivoi. Aiheet alkoivat nopeasti tuntua tylsiltä ja rajatuilta.

– Pelaaminen alkoi itseäkin vähän tympimään aiheiden osalta. Ei ollut kivaa vain pelata jonkun toisen tekemää peliä ja kommentoida sitä. Onneksi uskalsin alkaa tehdä sisältöä, joka on painottunut omaan luomiskykyyni sekä tarinankerrontaani ja on ihan omanlaistaan.

Snellmanin Youtube-kanavalta löytyvät esimerkiksi Vuosaaressa kuvattu tietoisku auringosta sekä efektoitu video, jossa hän liikkuu erikoisin menetelmin pitkin Vuosaarta.

Näyttelijäksi uuteen draamasarjaan

Milo Snellmanin puheista huomaa, että audiovisuaalinen tekeminen on hänen intohimonsa. Se, mihin työhön hän lopulta alalla päätyy, on vielä auki. Kesäkuussa Snellman allekirjoitti näyttelijäsopimuksen loppukesästä kuvattavaan uuteen suomalaiseen televisiodraamasarjaan.

– En usko, että valitsisin tehdä mitään muuta tai muulla alalla, sillä ala tuntuu valinneen minut, Snellman toteaa iloisena.

Haastattelu: Antti Honkanen
Kuva: Darius Abadieh