Näpit irti meidän Vuosaaresta

Miksi te päättäjät haluatte vastoin asukkaiden tahtoa väkisin tuhota rakentamalla upean Vuosaaremme? Eikö olisi paljon tärkeämpää ensin saada nykyiset palvelut vastaamaan jo täällä asuvien vuosaarelaisten tarpeita? Esimerkkinä terveyskeskus, joka ei pysty edes nykyisellään palvelemaan näin valtavaa asukasmäärää, jota oltaisiin kasvattamassa kymmenillä tuhansilla. Bussilinja 560 tai tuleva Jokerilinja ei palvele vuosaarelaisten sisäistä liikennettä. Täällä on jo nyt alueita, joista ei ole iltaisin tai viikonloppuisin senioreita palvelevaa julkista liikennettä. Nykyiset pääkadut ovat jo nyt ajoittain tukossa, ja Niinisaarentie on Vuosaaren sataman varatie sekä erikoiskuljetusten väylä.

Kaupungin oma visio on tehdä Helsingistä maailman hiilineutraalein ja vihrein kaupunki. Nyt kuitenkin kaavoituksessa halutaan rakentaa suuret osat meidän ja kaikkien itähelsinkiläisten viheralueista täyteen taloja.

Onneksi korkein hallinto-oikeus on linjannut, etteivät Helsingin kaupungin kaavasuunnitelmat Vartiosaaressa toteudu. Tämä pelastaa ainakin alkuun Ramsinniemen.

Rastilan leirintäalue on meidän suuria työllistäjiä sataman lisäksi, ja sekin pitäisi tuhota muutaman talon takia. Tärkeämpää kuin uudet asukkaat olisi saada tänne pienteollisuutta ja muita yrittäjiä sekä lisää palveluita nykyisille asukkaille.

Vihreän Vuosaaren puolesta taisteleva Juhani Greinert