Eeron erikoinen: Irman kanssa päivittely ei auta!

Kirjoitin joskus ennen joulua tällä palstalla Vuosaarta lähivuosina ja -vuosikymmeninä odottavasta kovasta rakentamisesta ja väestönkasvusta. Totesin, että saaremme väkiluku nousee parissakymmenessä vuodessa jopa 60 000:een ja ennusteiden mukaan hurjimmillaan joskus jopa 80 000:een. Miten lie olin tutkimiani kasvuennustekäppyröitä tulkinnut, mutta ihan 80 000:een lukema ei taida (toivottavasti) nousta. Laitoin tilastoista ilmeisesti parikymmentätuhatta tulevaa östersundomilaista mukaan Vuosaaren lukemiin. – Pahoittelen virhettä. Tahallani en halunnut virheellistä tietoa levittää ja lukijoita shokeerata. Joka tapauksessa Vuosaaren väestönkasvu tulee olemaan valtavaa, jopa 50 prosenttia.

Ja toisaalta, jos vuosaarelaisia onnistuin herättelemään, niin pääsin tavoitteeseen. Nyt jos koskaan on asukkaiden oltava hereillä, aktivoiduttava ja otettava kantaa asioihin. Jos kaavailmoituksessa sanotaan, että mielipiteitä voi esittää siihen ja siihen saakka, niin sitten niitä kannattaa esittää. Ei ole hirveän suuri vaiva laittaa kommenttia suunnittelijoille. Ihmisillä on vain tapana herätä vasta kun uutta taloa nousee oman keittiönikkunan eteen. Naapurin Irman kanssa hississä päivittely ei siinä vaiheessa enää auta. Eikä tietysti aina tarvitse vastustaa, voihan sitä kehuakin, jos kehuttavaa on.

Jos jonkinlainen uudenvuodenlupaus pitää tehdä, niin olkoon se aktivoituminen. Kaikenlainen, mikä liittyy omaan hyvinvointiin, asumiseen, omaan elinympäristöön. Eivät ne kulosaarelaiset, kontulalaiset ja lauttasaarelaiset meidän puolesta aktivoidu. Tehdään se itse!

Tämä yhteisestä hyvinvoinnista. Sitten omasta: olen plankannut mononi, tervannut sukseni, parsinut anorakkini ja virittänyt karvalakin korvaläpät lähtöasentoon. – Lisää lunta, please!

Eero Honkanen
eero.honkanen@vuosaarilehti.fi
Tällä pakina-palstalla ihmetellään elämää vuosaarelaisin silmin.