Mökkikylä sopii muualle

Omituiselta tuntuu mökkikylän sijoittaminen Uutelan luonto- ja viheralueelle. Parempiakin paikkoja sille löytyisi: esimerkiksi aivan Vuosaaren edustalla oleva Malkasaari, jossa telttailu sekä ulkoilu on sallittu. Telttailijoita siellä on kuitenkin melko vähän.

Lautakunnan ei pidä antaa suunnitteluvarausta hankkeelle ainakaan Uutelaan. Sen jos antaa, niin se on kuin pirulle pikkusormen antaisi. Se vie koko käden. Suunnitteluvarauksen myöntäminen näyttää Helsingissä nykyisin merkitsevän lähes aina myös hankkeiden läpimenoa. Luvan saanut innostuu ja ehdottaa vielä suurempia – kaikki tuntuu menevän seulasta läpi pureksimatta ja kritiikittä. Mielenkiintoista olisi tietää, mikä kuvio tämän omituisen hankkeen takana piilee.

Mielestämme mökkikylä tulee sijoittaa muualle, ja Uutela tulee säilyttää jatkossakin kaikkien käytössä mahdollisimman rakentamattomana ja koskemattomana luontoalueena.

T. Joukko aurinkolahtelaisia Uutelan käyttäjiä